15-årig anholdt for at skyde fyrværkeri mod betjente

Både politi og brandvæsen havde som sædvanlig nok at se til nytårsaften i Slagelse-området, men heldigvis blev byen forskånet for voldsomme brande, vold og hærværk.

– Vi har haft temmelig travlt, men ikke mere end forventet på sådan en nytårsaften- og nat, siger vagtchef Anders Mikkelsen til Sjællandske.

Seks personer blev anholdt i aftenens og nattens løb for mindre forseelser – brug af ukvemsord og lignende – men de er alle blevet løsladt igen, siger vagtchefen.

– Vi har haft ekstra fokus på områderne Ringparken, Motalavej og Byskovparken, og i Byskovparken sidstnævnte oplevede vi flere, som beskød betjente og brandfolk med fyrværkeri, siger han.

Det var også i Byskovparken, at det lykkedes politiet at fange en af gerningsmændene – en 15-årig dreng, som blev anholdt.

Ingen kom ifølge avisens oplysninger noget alvorligt til, ligesom der heller ikke er meldinger om skader efter brug af fyrværkeri i Slagelse-området.

Syv brandalarmer

Hos Slagelse Brand og Redning kunne de deltids-ansatte brandfolk også puste ud mandag formiddag, efter at de 10 brandfolk på vagt havde klaret de syv alarmer, som var indløbet fra søndag klokken 18.53 til klokken 01.13.

– Der har heldigvis ikke været alvorlige brande – flere af dem har været fra de store fyrværkeribatterier, som der efter afskydning er gået ild i, siger indsatslederen til Sjællandske mandag formiddag.

Brandfolkene oplevede også flere tilfælde af unge, som skød til måls efter brandbilerne – både i Nordbyen og på Byskov Alle.

– En af brandbilerne blev ramt af fyrværkeri, siger han og viser en lille skramme på taget af en brandbil. Men skaderne er bestemt til at overse.

– Ellers har vi fået »fuck-fingeren« af nogle at de unge, som endnu ikke har lært at opføre sig ordentligt, lyder det samstemmende fra de tre brandfolk, som reflekterer lidt over en aften, som naturligvis har været mere travl end normalt, men i forhold til en nytårsaften bestemt har været til at overskue.