ZBC-elever vinder dobbelt guld

Årets bedste kokke- og tjenerelever er netop blevet kåret. I begge konkurrencer var det elever fra ZBC, der fik guld.

Guldregn til ZBC-elever: - Det er en kæmpe oplevelse

Årets bedste kokke- og tjenerelever er netop blevet kåret. I begge konkurrencer var det elever fra ZBC, der fik guld.

Guldvinderne og deres lærere. Fra venstre: Amalie Druekær Rasmussen, Martin Castillo, Alexander Krause, Mikkeline Møller Rasmussen, Kristian Nissen Arlet og Luna Danielsen-Byrsting. Foto: ZBC

En tre-retters menu til 13 mennesker, hvor kun nogle af kravene til menuen var kendt på forhånd, sammensætning af vinmenu og identifikation af forskellige spiritusser. Opgaverne var mange i konkurrencen om at blive Årets kokkeelever og Årets tjenerelever. Men for de to hold fra ZBC, kunne dysten ikke være gået bedre.

– Det har været så fedt at øve sammen op til konkurrencen, så at stå der på selve dagen er noget helt for sig selv. Det er en kæmpe oplevelse, jeg altid vil tænke tilbage på. Da de annoncerede, at vi vandt, kunne jeg nærmest ikke trække vejret, siger Alexander Krause, der sammen med holdkammeraten Amalie Druekær Rasmussen løb med titlen som Årets tjenerelever.

Det var Alexander Krauses første konkurrence. Amalie Druekær Rasmussen har derimod både deltaget i DM i Skills og er også udtaget til EuroSkills senere på året.

– Amalie har været knivskarp og er kommet med virkelig god feedback, når vi har trænet. Til konkurrencen kom jeg på et tidspunkt lidt bagefter, og så stod hun der og hjalp mig. Vi har virkelig haft et godt samarbejde, og det lagde dommerne også mærke til, siger Alexander Krause.

Udfordrende dessert

Også ZBC’s kokkeelever fik en flot førsteplads i konkurrencen. De to elever var Mikkeline Møller Rasmussen og Luna Danielsen-Byrsting. Begge elever har tidligere deltaget i DM i Skills, men til Årets kokkeelever var det alligevel en meget anderledes oplevelse.

– Det er en fed konkurrence, fordi vi er to i et køkken. Så man har en makker, man kan hjælpe og få hjælp af, siger Luna Danielsen-Byrsting og fortæller, at noget af det sværeste var desserten.

For først aftenen før besked de på, at desserten skulle indeholde vanilje, friske æg og osten Unika Efterglød, og netop det at få osten sat sammen med vanilje og æg var en udfordring. Men den løste de ved at lave en vaniljeparfait med citron og lime, flere slags æbletilbehør og en mørdejstærte med praliné med hasselnødder og osten, der er kendetegnet ved sin duft af brunet smør.

Meget fejring blev det dog ikke til efter kåringen onsdag. For allerede dagen efter tog alle fire elever og deres trænere på et praktikophold på Karen Blixen Coffee Garden i Kenya.

lj

Om guldvinderne fra ZBC

Årets tjenerelever er Alexander Krause, der har læreplads på Restaurant Toldboden i Frederikssund og Amalie Druekær Rasmussen, der har læreplads på Støvlet Katrines Hus i Sorø. Tjenereleverne er blevet trænet af tjenerfaglærer Martin Castillo fra ZBC.

Årets kokkeelever er Luna Danielsen-Byrsting, der har læreplads på Bistro17 i Køge, og Mikkeline Møller Rasmussen, der har læreplads på Pomle Nakke Traktørsted på Falster. Kokkeeleverne er blevet trænet af Kristian Nissen Arlet, der er kokkefaglærer på ZBC.