Praktik: Har du lysten, så hjælper vi dig på vej

Praktik: Har du lysten, så hjælper vi dig på vej

Du kan komme i praktik på fem forskellige redaktioner hos Sjællandske Medier

Foto: Christian Mikkelsen FOTO: MIK.

Om lidt er det virkelighed. Du skal i praktik og for alvor løfte din journalistik. Sjællandske Medier er parat til at hjælpe dig skridtet videre.

Det vigtigste er, at vi er det rigtige match – praktiksted og journalistpraktikant.

Så lige på og hårdt: Vi forventer at du både har lyst, vilje, gå-på-mod og håber at du også har let til smil, for så er verden bare et lettere sted at være. Du behøver til gengæld ikke kende alle paragrafferne i straffeloven eller kunne redegøre for den samfundspolitiske udvikling siden kommunalreformen i 2007. Vi kan sammen med dig finde de byggeklodser, både du og vi har brug for, så din praktiktid kommer til at give mening.

Vi elsker at have journalistpraktikanter. Det holder os selv til ilden, og vi skal også nok fyre op under dig, hvis du har brug for dét.

Din praktiktid er en del af et uddannelsesforløb. Din nærmeste redaktør sørger for, at du løbende får efterkritik på din journalistik. Og så har vi tilmed en af Danmarks bedste praktikantvejledere til at stå for indlagte læringsdage. Her er der ofte besøg på andre medier. Læringsdagene rummer også efterkritik og god tid til at dele oplevelser og erfaringer med dine medpraktikanter.

I hverdagene møder du dine kilder ansigt til ansigt. Mange af dem igen og igen. Du lærer at skrive skarpt, læseværdigt og til kanten, når det kræves – men det skal altid være sådan, så du kan se kilderne i øjnene bagefter. Din hverdag vil være forankret på en lokalredaktion, hvor I idéudvikler sammen og laver journalistik til både net og print.

Du får med tiden egne ansvarsområder på lokalredaktionen. Samtidig får du mulighed for at folde dig ud i større formater til vores forskellige andre udgivelser. Det kan være f.eks. være erhverv eller Weekend.

Du kan også få lov til at arbejde med live-opdatering og andre formater på nettet. Indbygget i praktikopholdet er også et ophold ved vores webredaktion, hvor du får en indføring i det daglige flow og tillige selv kommer til at arbejde med et længere digitalt format.

Det er muligt at bo i København eller Odense og pendle til Sjællandske Mediers praktiksteder. Du kan også bosætte dig i udgivelsesområdet helt tæt på dit praktiksted. Sig til så hjælper vi med en annonce, hvis du mangler en bolig.

Vælger du Sjællandske Medier som praktiksted, lover vi dig en praktiktid med spændende opgaver, mulighed for at etablere nye netværk, og en god ballast til at komme videre i mediebranchen, når du er færdiguddannet.

Kontakt

Kontakt vores HR-chef Jane Petersen på mail

jane.petersen@sn.dk eller telefon 2230 3558 for at

få en aftale om åbent hus eller en individuel samtale

Du kan også kontakte vores praktikanter. I Helsingør/Fredensborg: Kevin Lundgren Frederiksen (3176-8967) og Tine Stadil Trier (3148-5901). I Roskilde: Rebecca Skov Henriksen (5136-5322) I Holbæk: Pernille Kielsen Pedersen (5360-6117). Praktikantvejleder Morten Overgaard (3177-8575).

Læs mere om de fem redaktioner – og muligheden for en periode på webredaktionen -nedenfor.

Roskilde

Roskilde er en af de fem redaktioner, hvor vi tilbyder praktik.

Vi er syv uddannede og en praktikant, som leverer artikler til både DAGBLADET, Roskilde Avis og sn.dk.

Vi har til huse centralt i den farverige og historiske købstad ved fjorden. Herfra skriver vi om hele Roskilde Kommune på baggrund af daglige redaktionsmøder, hvor vi sparrer om døgnets ideer. Roskilde er en spændende og levende by både politisk og kulturelt. Byen har politisæde, ret, domkirke, universitet, en festival og – ikke at forglemme – et rigt erhvervsliv.

Hillerød

Frederiksborg slot gør sig jo altid på billeder, men ekstra smukt bliver det i lyset fra den lavt stående morgensol. Og det kan blive din daglige udsigt, hvis du spadserer den korte tur fra Hillerød-redaktionen til slottet.

Vi er en redaktion med fem uddannede,og vi diskuterer løbende journalistik, samarbejder og giver hinanden efterkritik – og prøver nye ting af på print og net. Vi går efter de gode historier, at komme på forsiden og sætte en klar dagsorden. Vi skriver til både Frederiksborg Amts Avis, Hillerød Posten og sn.dk

Helsingør/Fredensborg 2 stillinger

I Fredensborg byder de hvert år dronningen velkommen med fakkeloptog. Du får nok en mindre – men ikke mindre velment – velkomst som praktikant på Fredensborg-redaktionen. Foto: Thomas Olsen

Vi er en redaktion med 5 uddannede og 2 praktikanter og vi skriver til både sn.dk, Frederiksborg Amts Avis og ugeavisen for Fredensborg Kommune.

Her hos os kan du boltre dig i alt fra kongeslot til socialt boligbyggeri. Idet hele taget får du lov til at være med og får med de rigtige ideer indflydelse på, hvad du kommer til at skrive om.

Slagelse

Slagelse er befolkningsmæssigt Sjællands tredjestørste kommune. Det er en kommune, hvor der ofte er knald på politisk, og som i det hele taget rummer en masse gode og spændende journalistiske historier. Kommunen består af hele tre købstæder – Slagelse, Korsør og Skælskør – med både flådehavn, et rigt erhvervsliv og masser af kultur. Redaktionen holder til midt i Slagelse og består i dag af syv uddannede journalister, som leverer til både Sjællandske, Ugeavisen Slagelse og sn.dk.

Sn.dk

Du har også mulighed for at komme en tur forbi web-redaktionen som praktikant på Sjællandske Medier.

SN.dk er Sjællandske Mediers nyhedssite med seneste nyt fra hele Sjælland.

Hjertet hos sn.dk er vores webredaktion, der fysisk sidder i Ringsted og fra tidlig morgen til sen aften overvåger sitet og sikrer, at sjællænderne hele tiden har et opdateret site at kigge på.

Det er lokalredaktionerne, der skriver de fleste af vores web-nyheder, men redaktionen har også selv tit deres byline på sitet.

Undervejs i dit ophold hos sn.dk vil du få mulighed for at lave dit eget projekt, eksemeplvis en webdok, podcast eller noget tredje.