Sidste skoledag: Firma opfordrede til at kaste ækle karameller

På flere skoler har karameller været forsynet med tegnestifter, nåle og glasskår

Sidste skoledag: Firma opfordrede til at kaste ækle karameller

Firmaet Carletti, der står bag blandt andet de populære Big Ben carameller, har i sponsorede videoer på det sociale medie Tik-Tok via flere mikroinfluencers opfordret til at fifle med karamellerne, når de traditionen tro skulle uddeles af folkeskolens ældste elever på sidste skoledag. Det skriver Finans.

I videoerne blev der bl.a. opfordret til at lave hul i karamellem og fylde det med med stærke krydderier som chili eller hvidløgspulver. Eller fryse karamellerne, så de bliver stenhårde.

Opfordringerne fra slikfirmaet er blevet taget yderst bogstaveligt. Således er der blevet kastet karameller der har været forsynet med glasskår, tegnestifter, nåle eller dyppet i kattemad og nu senest afføring.

Hos Carletti har man beklaget, at deres samarbejdspartnere har opfordret til at gøre karamellerne ækle.

»Vi ønsker på ingen måde at skade nogen og er meget kede af at have skabt en utryg stemning pga. vores ubetænksomhed«, lyder det fra virksomheden.

Det vides dog ikke, hvilken konsekvens opfordringerne får for samarbejdet mellem slikproducenten og de pågældende mikroinfluencer eller for slikproducenten.

Borgmester: Det er ondt

Benedikte Kiær, der er borgmester i Helsingør har reageret kraftig på de ækle karameller med stor forargelse.

"Det er ikke sjovt – det er ondt" har hun udtalt i forbindelse med, at der blev kastet med farlige karameller på tre skoler i Helsingør Kommune.

Centerchef for Dagtilbud og Skoler ved Lejre Kommune, Morten Mygind Jensen, kalder det fuldstændig åndsvagt, at elever har puttet tegnestifter i karameller.