Vinterferien på Rudersdal Museerne

Ferie: Der er Stjerneløb og MiddelalderQuiz på Mothsgården og storvildtjagt ved Vedbækfundene på programmet fra lørdag og to uger frem

På storvildtjagt i vinterferien

Gå på storvildtjagt i Vedbækfundene i vinterferien. Foto: Allan Nørregaard

Foto: Allan Nørregaard

Rudersdal: I skolernes vinterferie arrangerer Mothsgården Stjerneløb i Søllerød. Det er en tidsrejse, hvor man skal være god til at observere og bruge sin matematiske sans. Løbet starter og slutter på Mothsgården, hvor man bagefter kan hygge sig med en kop varm kakao i gårdens køkken.

Indendørs kan man prøve kræfter med en middelalderquiz, på turen gennem udstillingen om ”Absalon, Valdemar og bondepigen fra Nærum”. På udstillingen kan man følge Valdemar fra han fødes som faderløs prins ind i en borgerkrig om hævn og magt. Gennem snigmord og blodige kampe med seje riddere står Valdemar til sidst tilbage som enehersker.

I Gl. Holte kan man besøge Vedbækfundene og gå på storvildtjagt efter jægerstenalderens ’Big Five’ i museets urskov. For 7.000 år siden var ’The Big Five’ bjørn, urokse, elsdyr, kronhjort og vildsvin, de største og farligste dyr dengang. Der trækkes lod blandt alle vinterferiens storvildtjægere om en flot vildsvinefigur.

Man kan løbe og quizze på Mothsgården og jage ’The big five’ på Vedbækfundene fra på lørdag og frem til 26. februar, tirsdag-fredag kl. 12-16, lørdag-søndag kl. 12-17. Entré koster 40 kr., og gælder for begge steder, for voksne og børn under 18 år kommer gratis ind.

Gå på storvildtjagt i Vedbækfundene i vinterferien. Foto: Allan Nørregaard

fsp