Venstrefløjs- og/eller Venstre-aktivist?

Debat: Venstre-aktivisten Kloppenborg

Henrik Hjortdal (billedet) fortsætter sin fejde med viceborgmester Jens Kloppenborg.

Af Henrik Hjortdal, Andedammen 3, Birkerød

I debatten om håndtering af uro i skolen og i kommunalbestyrelsen argumenterer Kloppenborg mod mig som “Venstrefløjsaktivist”. Noget er der om snakken. For godt 40 år siden var jeg i fire år medlem af SF og 4 år af VS. Jeg forlod VS fordi jeg ikke var enig i deres opfattelse af demokrati.

Jeg medgiver Kloppenborg er mere konsistent. Han har i al fald siden 1988 være Venstreaktivist og endda levet rigtig godt af det i nogle perioder. Det ses af hans CV nedenfor. Heraf fremgår også hvorfor jeg ser ham som DN “farlig mand” for demokratiet i Rudersdal. Hans spinmetoder fra Københavns kommune og Christiansborg sætter profilering over faglighed, ledelsesvilkår og dialogen med borgerne.

Kloppenborg-Skrumsager blev student fra Aarhus Katedralskolei 1988, læste derefter statskundskab ved Aarhus Universitet og blev uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2002.

Fra 2004 til 2006 var han presse- og informationschef i Københavns Kommune, og har desuden været spindoktor for Søren Pind (V), da han var bygge- og teknikborgmester. Han har desuden arbejdet en årrække i DR, senest som vært på P1 Debat og før det som journalist ved TV Avisen, Deadline og Rapporten. I 2009 etablerede han virksomheden Newswatch, der tilbyder medieovervågning (fra juli 2012 som en del af det nordiske medieovervågningselskab Retriever under navnet Retriever Danmark A/S). I dag tillige bestyrelsesmedlem i medieselskabet Havnefronten.

Fra juli 2015 til november 2016 var han særlig rådgiver for beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen og senere for innovationsminister Sophie Løhde. Fra april 2017 til juni 2018 var han leder af Venstres Center for Kommunikation og Politik, hvorefter han i juni 2018 overtog posten som særlig rådgiver for energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, en post han varetog indtil regeringsskiftet i juni 2019.[1]

Han har en fortid som politisk aktiv. Fra 1988 til 1989 var han formand for Venstres Ungdom i Århus og fra 1994 til 1999 var han medlem af Århus Byråd for Venstre. Fra 1987 til 1988 var han endvidere formand for Folkeskoleelevernes Landsorganisation. På et ekstraordinært møde i skolebestyrelsen for Vedbæk Skole den 11. april 2016 blev Jens Kloppenborg-Skrumsager valgt som næstformand i skolebestyrelsen.