Vedbæk Garden fylder 65 år

Tillykke: I 65 år har Vedbæk Gardens piger truttet, trommet og trampet. Fødselsdagen blev markeret i weekenden, hvor mere end 200 var mødt op på Holte Skole.

Stolt garde fylder 65 år

Flora Mohr og Christine Mohr modtog ved fødselsdagsfesten begge Landsgarderforeningens Fortjenestmedalje for deres store engagement i Vedbæk Garden. Foto: Jens Tidemann

Rudersdal: I weekenden fejrede Vedbæk Garden sin 65-års fødselsdag. Og det skete behørigt med alt, hvad dertil hører. Det fortæller Nikolaj Ahrenkiel, der er en del af Vedbæk Gardens bestyrelse:

– Vi holdt fødselsdagen i festsalen på Holte Skole, hvor mere end 200 var mødt frem for at fejre Garden og vores senest indtrådte medlemmer. Festen bød samtidig på koncerter fra både de yngste medlemmer i minisamspilsgruppen over de mere øvede medlemmer i juniorsamspil til de mest erfarne medlemmer i tambour og orkester, fortæller Nikolaj Ahrenkiel.

Festsalen på Holte Skole dannede ramme om fødselsdagen, hvor de 10 aspiranter ses i forreste række. Foto: Jens Tidemann

Vedbæk Garden er en populær pigegarde, der optræder overalt i landet og i udlandet. Gennem de seneste år har Garden oplevet stor medlemstilgang. Den er således vokset fra 33 til 53 medlemmer, og i forbindelse med fejringen af fødselsdagen blev de seneste 10 aspiranter optaget som fuldgyldige medlemmer af garden.

– Det hele var selvfølgelig meget festligt. Fødselsdagen blev markeret med såvel traditionelle marchnumre, klassiske brassband-numre samt mere moderne musik. Som noget nyt var der ligeledes et indslag med vores slagtøjsgruppe, der består af medlemmer på tværs af tambour og orkester, siger Nikolaj Ahrenkiel.

Slagtøjsgruppen består af medlemmer på tværs af tambour og orkester. Foto: Jens Tidemann

Udover den festlige musik blev der holdt lotteri og auktion til fordel for Vedbæk Garden, ligesom der blev trakteret fra det store kagebord. Her havde medlemmerne, som traditionen foreskriver det, selv bagt kage.

– Efter medlemmerne havde udvalgt deres favorit, blev kagerne sat til livs af de sultne gæster. Vinderkagen forestillede en tambourmajorstav og var lavet af trøfler overtrukket med marcipan og chokolade, oplyser Nikolaj Ahrenkiel.

Årets fødselsdag bød samtidig på en stor overraskelse, da Landsgarderforeningen havde valgt at tildele Vedbæk Gardens kaptajn, Flora Mohr, Landsgarderforeningens Fortjenestmedalje i bronze. Den fik hun for sit store engagement i at fremme Landsgarderforeningens børne- og ungearbejde, og for hendes aktive lokale indsats i Vedbæk Garden.

– Vores formand, Christine Mohr, modtog også Landsgarderforeningens Fortjenestmedalje for hendes arbejde med at udvikle Vedbæk Garden til den succesfulde forening, den er i dag. Så ja, det blev i det hele taget en meget en rigtig festlig fejring, lyder det fra Nikolaj Ahrenkiel.

Flora Mohr og Christine Mohr modtog ved fødselsdagsfesten begge Landsgarderforeningens Fortjenestmedalje for deres store engagement i Vedbæk Garden. Foto: Jens Tidemann