Varetægtsfængslet for voldtægt af barn under 12 år

Nordsjællands Politi har 72 timer til at efterforske sag fra Skodsborg, hvor en mand er sigtet for at have voldtaget et barn under 12 år.

Mand varetægtsfængslet efter røveri og trusler mod politiet

En mand er blevet varetægtsfængslet i 72 timer, mens politiet efterforsker sigtelse om en af voldtægt af et barn under 12 år. Foto: Benedicte Lorenzen

Foto: Benedicte Lorenzen

Dørene blev lukket og navneforbud nedlagt, da en sigtelse om voldtægt af et barn under 12 år i går blev læst højt ved Retten i Lyngby. I sigtelsen bringes straffelovens § 216, stk. 2 i spil, som siger: "For voldtægt straffes med fængsel indtil 12 år den, som har samleje med et barn under 12 år. På samme måde straffes den, som er fyldt 22 år og har samleje med et barn under 15 år.“ I sigtelsen bringes også straffelovens § 210, stk. 1 om incest i spil, men ellers er det ikke meget, anklager Christian Bruhn Andersen kan fortælle:

– Der er ikke noget anklageskrift endnu, og der har været dørlukning, så det er begrænset, hvor meget jeg kan sige, men ifølge sigtelsen skulle det være foregået i Skodsborg over en periode fra 2018 til i dag, fortæller han til Sn.dk og uddyber:

– Indtil videre har retten sagt, at der ikke er begrundet mistanke, men politiet har nu fået 3×24 timer. Man har derfor opretholdt anholdelsen i de 72 timer for at kunne efterforske sagen yderligere med henblik på at kunne vurdere, om den sigtede skal genfremstilles i grundlovsforhør. Det er der, sagen ligger nu, siger Christian Bruhn Andersen.

En mand er blevet varetægtsfængslet i 72 timer, mens politiet efterforsker sigtelse om en af voldtægt af et barn under 12 år. Foto: Benedicte Lorenzen

Manden sidder nu varetægtsfængslet frem til fredag, og finder politiet yderligere spor i sagen, vil manden blive genfremstillet ved Retten i Lyngby.