Ungdomsteater: Premiere-nerverne har meldt sig

Oplevelse: Tirsdag aften klokken 19.30 er der premiere på den stort opsatte Limenas-forestilling “Jeg er Mozart”. På grund af ombygningen af Mantzius i Birkerød er forestillingerne i år flyttet til Mariehøjcentret i Holte.

Ungdomsteater: Premiere-nerverne har meldt sig

Ungdomsteaterforeningen Limenas holdt prøver i weekenden med kustumer og fuld lyssætning. Foto: Jonas Nilsson

Rudersdal: – Vi er SÅ klar. Der er spænding på nu. Nerverne har meldt sig på banen, så alt er som det skal være før sådan en stor forestilling.

Sådan siger Rikke Ertmann fra forældrebestyrelsen i ungdomsteaterforeningen Limenas forud for premieren tirsdag aften på årets teaterstykke: “Jeg er Mozart”.

– I år har vi 120 medvirkende børn og unge. De yngste er 10-11 år, og det er første gang, at de skal stå på scenen foran forhåbentligt et rigtig stort publikum. Det er virkelig modigt, og de kan godt mærke adrenalinen pumpe i blodet, lyder det fra Rikke Ertmann, der fortsætter:

– De ældste medvirkende er i starten af 20’erne og har været med mange gange tidligere. Der er et stort spænd i alder og erfaring, men det er netop det, der gør Limenas-fællesskabet til noget særligt. Alle holder sammen og bakker op om hinanden.

Artiklen fortsætter under billedet…

Limenas har professionelt lyd- og lysudstyr og har gennem 30 år leveret ungdomsteater af meget høj kvalitet. Foto: Jonas Nilsson

Forestillingen “Jeg er Mozart” handler i korte træk om den kyniske Dronning Marie Antoinette, den mægtige hofkomponist Antonio Salieri og vidunderbarnet Amadeus Mozart. Den sætter verdenshistorien på spidsen og puster til ubekræftede rygter om hemmelige aftaler og korrupte kompositioner.

– Vi har lige haft den sidste øveweekend med gennemspilning af hele stykket med alle kostumer på, fuld lyssætning og liveband. Og det gik virkelig godt, så vi er optimister her op til premieren. Vi er spændte, og vi glæder os, siger Rikke Ertmann på vegne af forældrebestyrelsen.

Artiklen fortsætter under boksen…

Spilletider

Limenas-forestillingen “Jeg er Mozart” spiller i alt syv gange i de kommende uger. Her er spilletiderne:

Tirsdag 17.1: Premiere kl. 19.30

Onsdag 18.1: Forestilling kl. 19.30

Mandag 23.1: Forestilling kl. 19.30

Tirsdag 24.1 Forestilling kl. 19.30

Onsdag 25.1: Forestilling kl. 19.30

Fredag 27.1: Forestilling kl. 19.30

Lørdag 28.1: Forestilling kl. 17.00

Årets forestilling har ellers været plaget af en række benspænd. Normalt holder Limenas til i Mantziusgården i Birkerød, men på grund af den forsinkede lydisolering af Mantziussalen måtte ungdomsteaterforeningen i år flytte til Mariehøjcentret i Holte.

– Mariehøjcentret kender vi jo slet ikke, som vi kender Mantzius. Det har givet nogle udfordringer, da det er en ret stor opsætning med lyd, lys og mange medvirkende. Der er en massiv logistik om det hele, så vi har skulle vænne os til de nye omgivelser og lokaler. Derudover deler vi pladsen med de øvrige foreninger og brugere af Mariehøjcentret. Her må jeg dog sige, at vi er blevet mødt af en fantastisk forståelse og hjælpsomhed. Det vil vi i Limenas gerne takke for, understreger Rikke Ertmann.

Forestillingen bliver sat op i alt syv gange frem til den 28. januar.

120 børn og unge i alderen 10-23 år medvirker i forestillingen “Jeg er Mozart”, der har premiere tirsdag aften på Mariehøjcentret i Holte. Foto: Jonas Nilsson