Sig det med blomster

Sig det med blomster
Sidste år var der megen debat om beslutningen om at give blomster til ældre på kommunens plejehjem på dronningens fødselsdag. For debattøren er "blomstergate" en vigtig grund til, at han fastholder sin stemme på Venstre til det kommende kommunalvalg. 
  
 	 Arkivfoto/Rudersdal Kommune
Sidste år var der megen debat om beslutningen om at give blomster til ældre på kommunens plejehjem på dronningens fødselsdag. For debattøren er "blomstergate" en vigtig grund til, at han fastholder sin stemme på Venstre til det kommende kommunalvalg. Arkivfoto/Rudersdal Kommune

Jesper Winther Andersen Høsterkøb Byvej 8 2970 Hørsholm

Debat Kommunalvalget nærmer sig. Valgkampen er i gang. Låget på brokkassen er taget af. Sådan er det hvert 4. år. Det er en naturlov.

Hvad skal man stemme? Jeg indrømmer blankt, jeg fastholder min stemme på Venstre.

Selvfølgelig er der hår i suppen og skønhedspletter. Det vil der altid være og i alle kommuner. Man kan ikke gøre alle tilfredse.

Der er tre primære grunde til, at jeg stemmer på Venstre i Rudersdal. Jeg synes, kommunen i den sidste valgperiode har gjort en indsats for at støtte erhvervslivet. Jeg synes også, det lykkedes for vores borgmester at lande forhandlingerne om udligningsordningen på en god måde. Han sparede rigtig mange penge for borgerne. Penge der så kan gøre det endnu mere attraktivt at være borger i Rudersdal, som i øvrigt nu også arbejder med en grøn dagsorden.

Men det, der virkelig træffer beslutningen for mig, det er faktisk i den lidt banale ende. Nemlig at kommunen gav blomster til ældre på plejehjemmene på Dronningens fødselsdag sidste år midt under Corona-nedlukningen. Der kom en håndfuld indædte protester, men flertallet i kommunalbestyrelsen holdt fast i borgmesterens forslag, og de ældre fik blomster. Da jeg læste det, og især da jeg læste protesterne mod blomsterne, tænkte jeg: Det er nu ikke så tosset at bo i en kommune, hvor der også er plads og vilje til at glæde de ældre.