Så har Vedbæk fået sig et kulturhus

KULTUR: Den stiftende generalforsamling i stationsbygningen i Vedbæk gav til at starte med 35 medlemmer.

Nu får Vedbæk et kulturhus

En del af kulturlivet i Vedbæk har samlet sig om Vedbæk Havnedag. Nu skal stationsbygningen danne rammen om aktiviteter alle ugens dage. Arkivfoto

Viceborgmester, initiativtager og bestyrelsesmedlem Jens Kloppenborg var ordstyrer på den stiftende generalforsamling i Vedbæk Stationsbygning.

VEDBÆK: Den lille havneby ved Øresund skal summe af liv og aktivitet, og det ikke kun omkring havnen. Og det bliver der mulighed for nu.

Torsdag eftermiddag summede den gamle stationsbygning i hvert fald af liv.

Her var der inviteret til stiftende generalforsamling i det private initiativ, Vedbæk Kulturhus. 40 vedbækborgere var mødt op.

– Det er initiativtagernes intention, at arkitekt Heinrich Wencks imposante gamle stationsbygning fra 1897 ikke blot skal være en gildesal om lørdagen, men være et mødested for vedbækborgerne og støtte op om Vedbæks kultur- og foreningsliv alle ugens dage, siger viceborgmester Jens Kloppenborg (V).

Han er en af initiativtagerne til kulturhuset, og han var til stede som ordstyrer på den stiftende generalforsamling.

Til stede var også en anden initiativtager, formanden for Vedbæk Grundejerforening, Hans Henrik Goth, der blev valgt som formand for Vedbæk Kulturhus.

Tankerne hos initiativtagerne til kulturhuset i Vedbæk er, at den gamle stationsbygning skal danne ramme om fællesspisninger, foredrag, intimkoncerter, tv-transmission af fodbold og håndbold, udstillinger, kortspil.

– Vores unge skal fremover kunne bruge stationen til bordtennis, bordfodbold, skak, ja, vi er slet ikke færdige med at fylde den flotte ramme ud, som Hans Henrik Goth udtrykte det på den stiftende generalformsaling.

Og bolden blev grebet af en gruppe borgere, som på stedet tog initiativ til at arrangere en oktoberfestival med direkte inspiration fra München.

Inden generalforsamlingens afslutning var de første 35 medlemmer allerede tegnet.

Til bestyrelsen blev Benedicte Gurewitsch, Lars Wiskum og Jens Kloppenborg også valgt.