Rulleski: Ministeren skød DM i gang

Foto: Lars Sandager Ramlow

94 herrer og 10 damer blev søndag klokken 12.01 skudt afsted til DM i Rulleski. For ottende gang blev løbet afviklet på Hørsholm Kongevej, der var spærret af frem til klokken 15.00.

Arrangøren Holte Skiklub sendte herrer-eliten ud på syv omgange af 6,4 kilometer, mens damerne løb fem omgange

Kulturministeren Marianne Jelved (R) stod med startpistolen. Til Frederiksborg Amts Avis sagde hun efterfølgende:

– Det er en fornøjelse at stifte bekendtskab med en sportsgren, jeg kun kender meget lidt til. Samtidig vil jeg gerne også som sportens minister anerkende det kæmpe arbejde, der bliver udført her. Regeringen har en målsætning, vi deler med DIF, DGI og Firmaidræt, om, at 75 procent af befolkningen dyrker en form for idræt inden år 2025. Jeg blev spurgt, om jeg ville skyde løbet her i gang. Det var svært at sige nej. Jeg bor kun få kilometer væk, og jeg blev samtidig både hentet og bragt, lyder det med et smil fra Marianne Jelved.

Søren Arildsbo, der er formand for Holte Skiklub, supplerer:

– Rulleski er en smal sportsgren i stor vækst. Det er vigtigt, at vi har et vindue udadtil, og her betyder et kendt ansigt meget. Derfor er vil glade for, at Marianne Jelved ville komme her i dag. Rulleski er et kryds mellem rulleskøjter og skiløb, og en sportsgren, hvor hele kroppen bruges, påpeger han.

DM i Rulleski blev afviklet første gang i 1989 i Sønderborg. Året efter overtog Holte Skiklub arrangementet, der blev kørt ud for Mariehøjcentret. I de seneste otte år har løbet dog varet holdt på Hørsholm Kongevej.

– Vi er virkelig glade for den velvilje, vi er blevet mødt med fra Rudersdal Kommune og de øvrige myndigheder, så DM kan holdes her, hvor vejen bliver lukket nogle timer. Vi møder megen forståelse, og det er vi glade for, siger Søren Arildsbo.

I eliteklassen hos herrerne vandt sidste år sølvvinder, Lasse Hulgaard fra Københavns Skiklub, en suveræn sejr foran klubkammeraten Tue Rømer og med Frederik Petersen fra ISP i Grønland på bronzepladsen.

De to sidstnævnte afgjorde rækkefølgen på selve målstregen.

Sidste års vinder, Asger Fischer Mølgaard fra den arrangerende klub Holte Skiklub, var så uheldig at knække en skistav på anden runde af de i alt 45,2 km og det betød, at han måtte tage sig til takke med en placering som nummer 4.

Hos damerne blev Marion Bald Rasmussen fra Faaborg Ski- og Motionsklub en ligeledes sikker dansk mester foran Caroline Ryge Carlsen, Københavns Skiklub. Nummer tre blev Lykke Mulvad Jeppesen ligeledes fra Københavns Skiklub.

Lige inden starten kom et lille regnvejr forbi og gjorde vejen glat, men selve løbet foregik i tørvejr.

Interesserede kan besøge Holte Skiklub på www.holteski.dk