Røgen fra afstemningen har endnu ikke lagt sig

SKOLE: Med den endelige politiske godkendelse af den vejledende folkeafstemning fulgte beretninger om faneflugt blandt medarbejdere og ledelse på Holte Skole.

Politiker: Ledere forlader splittet skole
Foto: Lars Schmidt
Mens der tilsyneladende er frafald blandt ledelse og medarbejdere, så er der rigtig fin indskrivning af elever til de nye børnehaveklasser. Foto: Lars Schmidt Foto: Lars Schmidt

HOLTE: Tilsyneladende er der i kølvandet på den vejledende folkeafstemning startet lidt af en faneflugt fra Holte Skole. I hvert fald på ledelses- og medarbejderniveau.

Det kom frem på sidste uges møde i kommunalbestyrelsen.

Her kom det også frem, at der på den anden side ikke er nogen elevflugt.

På mødet skulle kommunalbestyrelsen endeligt konfirmere resultatet af den vejledende folkeafstemning om skolestrukturen i Holte.

Før mødet stod det allerede klart, at der var fuld politisk opbakning til at føre afstemningsresultatet ud i livet.

Det betyder nu, at det formelt er godkendt, at Holte Skole fra skoleåret 2024/-25 bliver én samlet skole på to matrikler – med indskoling for 0.-5. klasse på Rønnebærvej og udskoling for 6.-9. klasse på Grünersvej.

Evaluering

Allerede i forløbet op til folkeafstemningen var der uro på det politiske plan. Så meget, at Konservative mistede et medlem. Julie Quass valgt at forlade partiet og blive løsgænger.

Hun er fortsat ikke sikker på, at en vejledende folkeafstemning var det rigtige. Hun sagde på mødet i kommunalbestyrelsen i sidste uge:

– Jeg vil opfordre til, at vi evaluerer processen og prøver at finde ud af, om det her var det rigtige at gøre. Jeg tror det ikke. Folkeafstemningen har skabt splid blandt medarbejdere og forældre. Det har ført til opsigelser, også i skolens ledelse. Vi har mistet endnu en leder på skolen i dag desværre. Skolen er dybt splittet ned gennem Kongevejen, sagde hun – og kom med sin egen evaluering af forløbet:

– Det har ikke været et veloplyst grundlag. Men flertallet valgte en folkeafstemning og, at Holte Skole skal deles op i to. Jeg håber, at skolens ledelse kan klare det.

Radikale Court Møller var med på en evaluering, sagde han:

– Vi havde ikke andre muligheder end en folkeafstemning. Man kan selvfølgelig stille spørgsmålet, om sådan et emne er egnet til folkeafstemning, men det tror jeg ikke, at vi er i stand til at svare på, indledte han med at sige:

– Jeg håber, at der er nogle forskere, som vil analysere det og dermed kvalificere vurderingen af, hvornår vi skal bruge instrumentet en folkeafstemning. Jeg kan kun have en mavefornemmelse, så lad os få nogle forskere til at melde sig på banen.

Borgmesteren var enig:

– Det kan jeg kun tilslutte mig. Ja, der skal evalueres, men det skal være ud over, hvad vi selv måtte have at synsninger, sagde Ann Sofie Orth (K) – og fik tilslutning fra Socialdemokratiet:

– Vi støtter en evaluering af forløbet. Er det den rigtige måde at lave borgerinddragelse på, spurgte Kristine Thrane.

Formanden for Børne- og Skoleudvalget, Lokallisten Anne Christiansen, rundede talerækken af med at hæfte sig ved noget positivt:

– Jeg har set indskrivningstallet for de nye børnehaveklasser. Den skole, der har flest fra eget distrikt, er Vedbæk Skole med 80,9 procent. Holte er nummer to med 80,0 procent, så der er ikke en flugt fra skolen, sagde hun.

Med det punktum, der her blev sat for den vejledende folkeafstemning, ligger der dog ikke nogen beslutning om en evaluering.