Regeringens nye betalingsring

Debat: Regeringens nye betalingsring rammer også i Rudersdal

Af Christoffer Buster Reinhardt (K), medlem af kommunalbestyrelsen

Cirka 7.000 pendler fra Rudersdal til København for at passe deres job. Læg dertil ture for at besøge familie og venner og brug af kulturtilbud.

Turene til København skal nu være dyrere, hvis det står til transportminister Thomas Danielsen (V), valgt i Vestjylland. Han siger til Jyllandsposten, at regeringen vil indføre roadpricing og gøre det billigt for folk “ude på landet” og “dyrt inde i byerne”.

Det er en moderne betalingsring. Var den ide ikke lagt i graven? Jeg havde ikke forestillet mig, at den skulle genoplives af en Venstre-minister.

Vi konservative synes i forvejen, at udligningsordningen, hvor alle Rudersdal-borgere i gennemsnit betaler 30.620 kroner, er stukket af. Hvis vi skal til at betale ekstra for at køre til København, må jeg sige, at det er skruen uden ende.

Frem for at straffe bilisterne i Rudersdal, så styrk den kollektive trafik. Fx ved at gøre det attraktivt at sætte bilen og tage toget. Men det kræver flere p-pladser ved stationerne, for dem er der rift om i Rudersdal.