Politihunde snuppede tyve

Så kan de lære det: Politihunde snuppede tyve

To indbrudstyve måtte erkende, at de ikke kunne gemme sig eller løbe fra politiets firbenede hjælper. Foto: Jan Holm

Rudersdal: En årvågen borger fra Rudersdal ringede natten til lørdag til politiet med en melding om, at nogle mistænkelige “typer” lyste ind gennem hendes vinduer. Nordsjællands Politi sendte omgående en hundepatrulje til området. Det skriver Nordsjællands Politi på facebook.

Ifølge politiets opslag fik hunden hurtigt færten af, hvad der viste sig at være en mistænkelig duo, der var på togt i det indbrudsramte område – og efter en kort, men intens jagt blev deres flugt standset.

Den første af de to mistænkelige mænd blev fanget, da han troede, at han kunne flygte fra hunden ved at kravle over en låge – men måtte desværre sande, at en veltrænet politihund var mere adræt end ham, hvilket satte en stopper for yderligere flugtforsøg.

Mens den første blev anholdt, gemte nummer to sig under en rutsjebane, men også han måtte erkende, at det ikke er så nemt at gemme sig for en hundesnude.

De to indbrudstyve sidder nu varetægtsfængslet.

Nordsjællands Politi skriver i opslaget, at de altid gerne vil høre fra borgere, der ser noget mistænkeligt. En hurtig henvendelse og et godt signalement kan gøre en verden til forskel i forhold til opklaringen af en sag, påpeger politiet.

– Læg gerne mærke til, hvordan den mistænkelige person ser ud: Højde, hårfarve, tøj, evt. transportmiddel, redskaber og/eller medbragte tasker/rygsække er vigtige informationer, når vi skal finde personen, skriver politiet.

To indbrudstyve måtte erkende, at de ikke kunne gemme sig eller løbe fra politiets firbenede hjælper. Foto: Jan Holm