Nytårskur med erhvervspriser

PRISER: Tre priser blev uddelt ved nytårskuren hos Rudersdal Erhvervsforening – og én af dem var en helt ny pris.

Hæder til manden, der fik ideen til Holte Dagen

Foto: Kenn Thomsen

Årets prismodtagere, fra venstre: Jens Husted Kjær, Holte Rotary, Klaus M. Pedersen, Holte Flytte- & Vogmandsforretning, og Tine Appel, Appel Design, flankeret af næstformand og formand i Rudersdal Erhvervsforening, Jens Rimhoff og Jesper Winther Andersen (th).

RUDERSDAL: Hædres den, som hædres bør.

Det var præcis, hvad der skete, da Rudersdal Erhvervsforening ved sin nytårskur torsdag aften på Hestkøbgaard uddelte sine to årlige erhvervspriser. Og lagde en tredje pris i kurven.

Den nye pris er en idé-pris, og prisen gik til Jens Husted Kjær, som er direktør for og ejer af Birkerød-virksomheden Alumichem. Men det var nu ikke det, han fik sin pris for.

Den fik han nemlig for, da han som tidligere præsident for Holte Rotary fik ideen til den succesrige Holte Dagen, som Rudersdal Erhvervsforening er hovedsponsor for.

De to øvrige priser var erhvervsprisen til Årets Mindre Virksomhed og Innovationsprisen, som gik til henholdsvis Holte Flytte- og & Vognmandsforretning og Appel Design.

Borgmesterbesøg

Der var desuden besøg fra rådhuset i Holte. Her var borgmester Ann Sofie Orth mødt op, og hun havde følgeskab af formanden for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, Kristine Thrane og erhvervschef Bjørn Engsig.

Borgmesteren fortalte om sine ideer til et tættere samarbejde med erhvervslivet, og det kom frem, at hun i den nærmeste fremtid har aftalt møder med en række virksomheder.

På besøgslisten er flere medlemmer af erhvervsforeningen, som hun vil besøge og i fællesskab med dem identificere, hvordan et tættere samarbejde kan komme på tale.

Prismodtagerne

Holte Flytte- & Vognmandsforretning har været medlem af Rudersdal Erhvervsforening i mange år, og i år var der særlig grund til at hædre virksomheden, fordi man for få måneder siden rundede 125 år.

Appel Design, der også er mangeårigt medlem af erhvervsforeningen, fik Innovationsprisen, fordi Tine Appel idéudvikler og løbende kaster sig over nye, innovative forretningsområder.

Holte Dagen

Erhvervsforeningens formand, Jesper Winther Andersen, fortalte, at der var flere grunde til, at foreningen valgte at blive hovedsponsor for Holte Dagen:

– Vi har en ambition om at gøre os mere synlige i den del af kommunen, og vi mente, at Holte Dagen er en rigtig god idé nu, hvor vi har så mange andre begivenheder i kommunen – eksempelvis Folkemødedag, Vedbæk Havnedag og Birkerød Kulturnat.

Den første Holte Dag samlede så mange penge ind, at Holte Rotary kunne give 150.000 kroner til udsatte børn i Rudersdal.

Den næste af slagsen finder sted 3. juni i år, og planlægningen er i fuld gang, kunne Jesper Winther Andersen meddele:

– Når Holte Dagen kan hjælpe udsatte børn, skyldes det ikke mindst sponsorerne, og virksomhederne har muligheden for at bidrage. Men når alt det er sagt, og mange efterhånden har taget æren for Holte Dagen, så synes vi måske nok, der mangler en hædring af den, der fik idéen til det hele. Derfor synes vi, at Jens Husted Kjær skal hædres for med en Idé-pris, sluttede Jesper Winther Andersen.

las