Netto på vej til Nærumvænge Torv

Foto: Niels Hofma

Nærum: I dag (onsdag, red.) skal Byplanudvalget tage stilling til, om der kan opføres en over 1000 kvadratmeter stor Netto-forretning på Nærumvænge Torv. I forvejen ligger supermarkedet SuperBest på torvet, og butikken har planer om at udvide med 700 kvadratmeter. Lars Winther, der er direktør for butiks- og ejendomsudvikling i Dagrofa, som ejer SuperBest-butikken på Nærumvænge Torv, undrer sig over, hvorfor Rudersdal Kommune ikke lægger de to byggerier under én samlet plan.

– Vi forstår ikke, hvorfor kommunen skal haste igennem med en enkelt sag i stedet for at sætte fokus på de trafikale og parkeringsmæssige konsekvenser, det får for de mennesker, der handler og bor omkring Nærumvænge Torv, hvis man åbner endnu et supermarked. Det fremgår jo tydeligt af en rapport lavet af Rambøll, at det medfører problematiske sikkerhedsforhold ved ikke at udarbejde en plan for den samlede løsning af et nyt Netto og en udvidet SuperBest-forretning. Det må være i alles interesse og ikke mindst borgernes, at kommunen tager sig tid til dette arbejde og ikke kommer med ad hoc-løsninger. Vi må jo ikke glemme, at der er også mange skolebørn i dette område, vi skal passe på, siger han.

Formand for Byplanudvalget i Rudersdal Kommune, Axel Bredsforff (L) siger, at Netto-planerne holder sig til den eksisterende lokalplan. Derfor kan man ikke lægge Netto-planerne og SuperBest-udvidelsen under ét.

– Netto etablerer sig lovligt inden for den eksisterende lokalplan, så hvis vi gik ind og bremsede deres etablering, så ville det være et usagligt hensyn. Jeg kan sagtens forstå, at det kunne være hensigtsmæssigt for måske torvet og for SuperBest, men det har vi bare ikke nogen mulighed for, når Nettos etablering ikke kræver nogen dispensation fra lokalplaner, kan vi ikke forhindre dem i at etablere sig lovligt. Og der står ikke noget i lokalplanen om, at der ikke må ligget en Netto-forretningen. Så vi har ikke mulighed for at tænke de to planer sammen, siger Axel Bredsdorff.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.