Naboer: Den dræbte var rigtig hyggelig

Foto: Lars Sandager Ramlow

Den 68-årige mand, der tirsdag aften lidt efter klokken 23 blev dræbt af tre knivstik i sin lejlighed på Teglporten i Birkerød var en rigtig hyggelig fyr.

Det fortæller flere beboere i området, som Frederiksborg Amts Avis har talt med.

– P. var så hyggelig. Jeg havde ham tit forbi, og så sad vi og snakkede. Men jeg gad ham ikke, og han blev smidt ud, når han var fuld. Det var han desværre ret ofte, fortæller en beboer, der ønsker at være anonym.

En anden »nabo« fra området fortæller, at den dræbte og de to anholdte var en del af Birkerøds »sutter-miljø«, der ofte sad i Hovedgaden og drak »bajere og sprut«, når vejret ellers var til det.

– Den ene af de anholdte, K., har et heftigt temperament. Men ellers er det nogle hyggelige mennesker, der ikke gør nogen fortræd, fortæller beboeren, der heller ikke ønsker sit navn nævnt i artiklen.

Politiets efterforskere skal i de kommende dage blandt andet undersøge fingeraftryk og andre tekniske beviser nærmere.

– Den 68-årige mand er blevet stukket tre gange. En gang i halsen og to stik i brystet. Vi har fundet en køkkenkniv, som vi mener er gerningsvåbnet. Derudover er vi i gang med en række andre tekniske undersøgelser, der skal hjælpe os med at klarlægge, hvad der er foregået, fortæller politikommissær Henning Svendsen, der er efterforskningsleder og leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet .

Nordsjællands Politi har anholdt to mænd fra Birkerød på henholdsvis 44 og 48 år. De bliver fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Lyngby onsdag klokken 14.00.

– Vi modtog to alarmopkald på 112 sent tirsdag aften. Det ene opkald var fra den 44-årige, der sad i en sofa i lejligheden, da vi ankom lidt efter. Her fandt vi også den dræbte liggende på gulvet. Det andet opkald var fra den 48-årige, der også havde været i lejligheden. Han havde ikke sin egen telefon på sig, så han gik ind til naboen og ringede 112, hvorefter han cyklede hjem. Det er en lidt mærkelig adfærd, så vi tog ud på hans adresse, hvor han blev anholdt klokken 02.02, fortæller Henning Svendsen.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis' oplysninger, er der intet, der tyder på tumult eller slagsmål i lejligheden. De nærmeste naboer har ikke alarmeret politiet.

– Både ofret og de to anholdte er kendte i alkohol misbrugsmiljøet. De to anholdte var enten chokerede eller påvirkede, da de blev afhørt. Således har vi endnu ikke fået fyldestgørende forklaringer, på, hvad der er sket i lejligheden. Derfor vælger vi også at fremstille begge i grundlovsforhør, siger Henning Svendsen til Frederiksborg Amts Avis.

Ingen af de anholdte har erkendt sig skyldige i drabet.