Møbelsnedker Jonas skal til DM i Skills

Erhvervsskoleelever konkurrerer om at blive bedst i deres fag, når DM i Skills løber af stablen 2.-4. februar i Fredericia. En af dem er Jonas Flinker Keller fra Nærum.

Skills: Hellere blive bedre end vinde

19-årige Jonas Flinker Keller fra Nærum er i lære som møbelsnedker og skal til DM i Skills. Pressefoto

UDDANNELSE Det bliver tre intense dage i faglighedens tegn, når landets dygtigste erhvervsskoleelever tager turen til Fredericia for at konkurrere om æren og titlen som danmarksmester i DM i Skills inden for deres respektive fag, skriver Next København i en pressemeddelelse.

Et af de talenter, der skal deltage i år, er 19-årige Jonas Flinker Keller fra Nærum. Han er eux-studerende og møbelsnedkerelev på Next og i lære på Next skoleoplæringscenter i Herlev.

”For mig handler det mest om at blive bedre, ikke så meget om at vinde. Jeg ser det som en mulighed for at prøve noget nyt og blive en bedre møbelsnedker. Det er i det hele taget ret vildt at få lov at være med,” fortæller Jonas Flinker Keller.

”Jeg glæder mig til at være der, jeg har hørt, at det skulle være ret vildt – sidste år var der over 60.000 tilskuere. Så der er meget publikum, men når man først er i gang, tror jeg ikke, man tænker så meget på det. Så tror jeg bare, man går i zonen og fokuserer på opgaven,“ fortsætter han.

I alt 280 elever fra hele landet skal kæmpe om titlen i 45 forskellige fag. I år kommer 14 af eleverne fra den storkøbenhavnske uddannelsesinstitution NEXT Uddannelse København. De tæller både brolæggere, snedkere, procesoperatører, en tømrer, en industritekniker, kosmetikere, frisører og en mediegrafiker.

Man kan læse mere om programmet på skillsdenmark.dk

fsp