Milliardær taber penge på rejseselskab

Foto: Joram G. Menzer
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard

Milliardæren Karsten Ree, der bor med sin kone Janni Ree på Strandvejen i Vedbæk, taber igen penge på rejsekoncern Safarigruppen skriver Finans.dk. Mediet skriver videre, at milliardæren derfor atter må holde hånden under selskabet, hvis egenkapital nu er i minus med knap 1,4 millioner kroner.

Det viser et nyt regnskab ifølge Finans.dk, som også kan berette, at Safarigrupppen kom ud af 2018 med et underskud på 1,1 millioner kroner. Det var en kraftig forværring fra året før, da selskabet tjente 1,9 millioner kroner.

Gælden i Safarigruppen er vokset til lidt over 21 millioner kroner, og med en negativ egenkapital har Karsten Ree derfor måttet stille 2,5 millioner kroner til rådighed.

Lånet bliver ikke tilbagebetalt, før Safarigruppens egenkapital er genetableret, og økonomien i selskabet tillader det, skriver Finans.dk.

Samtidig er lånet stillet som sikkerhed over for Rejsegarantifonden, og derfor kan lånet heller ikke tilbagebetales til Karsten Ree, medmindre Rejsegarantifonden accepterer det.

Safarigruppens ledelse skriver i regnskabet, at resultatet er »utilfredsstillende,« og årsagen til det utilfredsstillende regnskab er ifølge Finans.dk en række investeringer, som selskabet har foretaget.

Safarigruppen har blandt andet introduceret et nyt brand – Safari & Beyond – der i 2018 havde sin første afvikling af rejser.

»Samtidig hermed er selskabet flyttet til nye lokaler og har udvidet medarbejderstaben såvel på kontoret som i gruppen af professionelle rejseguider,« skriver ledelsen i regnskabet.

Selskabet forventer ifølge regnskabet, at virksomhedskapitalen retableres gennem den forbedrede indtjening i fremtiden.

»På baggrund af allerede realiserede indsalg til 2019 forventes et væsentligt forbedret resultat af primær drift for 2019,« lyder det blandt andet i regnskabet.

Karsten Ree købte Safarigruppen i 2015 fra frugtmanden John Olsen.

På det tidspunkt havde selskabet ifølge Finans.dk tabt penge år efter år, og ifølge Karsten Ree manglede det penge for at kunne fortsætte driften. Safarigruppen har to forretningsområder: Africa Tours, som laver safarirejser, samt B2B Travel, der er specialiseret inden for forretningsrejser og konferencer.