Kommunen beholder specialbørnehave

Børne- og Skoleudvalget vil fastholde tilbuddet om specialbørnehave i Rudersdal Kommune.
Børne- og Skoleudvalget vil fastholde tilbuddet om specialbørnehave i Rudersdal Kommune.

Rudersdal: Det skal fortsat være muligt at sende børn med særlige behov fra Rudersdal i specialbørnehave inden for kommunens egne grænser. Selv om søgningen til kommunens specialbørnehave Rudegårds Allé i Holte er faldende ønsker Børne- og Skoleudvalget at holde fast i tilbuddet.

Fremtiden har været usikker på Rudegårds Allé, fordi færre børn fra andre kommuner er kommet hertil. Den situation har i andre kommuner betydet, at specialbørnehaver måtte lukke. Men politikerne i Rudersdal vil nu sikre Rudegårds Allé et budget, der svarer til minimum 12 børn, også selv om antallet falder ned herunder.

– Rudegårds Allé har nogle helt særlige kompetencer til børn med fysiske og psykiske handicap, og det har været vigtigt for os, at bevare et tilbud til disse børn her i kommunen, siger formand for Børne- og Skoleudvalget, Daniel E. Hansen (V).

Børne- og Skoleudvalget lægger dog op til, at specialbørnehaven skal flyttes væk fra de nuværende lokaler på Rudegårds Allé. I stedet er det tanken, at specialbørnehaven skal ligge i forbindelse med at større børnehus, når et sådant bliver opført.

– På længere sigt er det planen, at vi skal etablere en specialafdeling til børnene fra Rudegårds Allé i tilknytning til et af vores øvrige børnehuse. Det kunne for eksempel være i forbindelse med en større om- eller nybygning. Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har sikret, at der fortsat er et lokalt specialpædagogisk tilbud her i Rudersdal, siger Daniel E. Hansen.