Holte kørte Brøndby over

VOLLEYBALL: Den første DM-semifinale blev en ensidig affære. De forsvarende mestre er i problemer.

Holte kørte Brøndby over

Holtes volleyballkvinder viste ingen nåde i den første semifinale mod Brøndby.

Foto: Allan Noerregaard

Da de regerende danske mestre hos kvinderne fra Brøndby mødte Køge i kvartfinaleopgør nummer et i kampen om at vinde årets mesterskab kom centerspilleren Mette Breuning til skade med sit ene knæ. Og det var lige akkurat det, der ikke måtte ske for Brøndby.

Uden Mette Breuning på holdet daler kvaliteten voldsomt. Og det kunne ses, da sidste års sølvvindere fra Holte tog imod Brøndby i den første semifinalekamp i Holtehallen. Holte styrede den kamp totalt fra midten af 1. sæt, og der var endda plads til at tage let på opgaven i slutfasen, hvor koncentrationen var ved at ryge sig en tur.

– Heldigvis er Mettes skade ikke så slem. Hun har fået klemt en menisk, så hun kan nøjes med at holde pause, siger Holtetræner Sven-Erik Lauridsen, der i denne sæson har set sit hold forlade banen som vindere i samtlige 21 kampe mod danske modstandere. Kun i Challenge Cuppen blev det til nederlag.

– Nu skal man som bekendt ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt, men det ser fornuftigt ud i forhold til at gå ubesejret gennem turneringen, siger Holtetræneren.

De to hold fulgtes pænt ad til 13-13 i 1. sæt. Så nappede Holte lige fire point, og derfra var det en smal sag at køre sættet hjem. Især Sille Hansen var i hopla og fik banket nogle knaldhårde bolde af sted før sættet var hevet hjem med 25-20.

Andet sæt blev vundet med 25-17. Fra 5-5 rykkede Holte og nåede op på 19-11, før Brøndby fik en smule fat.

I 3. sæt tog Holte afstand fra første fløjt. Stillingen var 3-0 i løbet af et øjeblik, og så skulle der bare holdes fast. Det kneb det dog med, da Brøndby gik fra 13-6 til Holte til 13-12. Så strammede Holte sig an igen og kørte sættet hjem med 25-15. Det hele var overstået på lidt over fem kvarter.

DM-semifinale, kvinder, 1. kamp

Holte-Brøndby 3-0

(25-20, 25-17, 25-16)

Tilskuere: 121

Holte fører 1-0 i kampe. Der spilles til det ene hold har vundet tre kampe.

– Vores opgave var at se, hvordan Brøndby tacklede fraværet af Mette Breuning ved at rokere med spillernes placering. Så gjaldt det bare om at slå til, siger Sven-Erik Lauridsen.

I forrige sæson stod der ofte kun to spillere henne i det ene hjørne som indskiftningsspillere. Nu står der syv, så der er kamp om pladserne.

– I kvartfinalekampene mod Lyngby-Gladsaxe var det marginalspillerne, der fik masser af spilletid. Men ellers er der forståelse for, at man må kæmpe sig til en plads på holdet, og at den nok skal komme med tiden. Marginalspillerne træner knaldhårdt, konstaterer Sven-Erik Lauridsen, der efter kampen havde mange roser til Sille Hansen og såmænd også til hæveren Isabelle Marciniak indtil hun begyndte at lege lidt vel rigeligt.

Semifinalekamp nummer to spilles torsdag klokken 20 i den røde hal ved siden af Brøndby-Hallen.

I den anden semifinale mødes ASV Aarhus og Gentofte, og her vandt Gentofte med 3-0 i Aarhus.