Hej Jørn – vil du være minister?

Foto: Lars Sandager Ramlow
Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) var i går forbi Venstres hovedkontor, Carlsminde, i Søllerød, hvor Frederiksborg Amts Avis mødte ham til et interview om hans nye rolle.
Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) var i går forbi Venstres hovedkontor, Carlsminde, i Søllerød, hvor Frederiksborg Amts Avis mødte ham til et interview om hans nye rolle.

Lørdag den 27. juni klokken cirka 20.30 tog Jørn Neergaard Larsens liv en uventet drejning. Blot en måned forinden havde han orienteret Dansk Arbejdsgiverforening (DA), at han ønskede at fratræde sin stilling som administrerende direktør. Nu stod han pludseligt med et telefonopkald og en ministersekretær, der spurgte, om han et kvarter senere havde tid til at tale med den kommende statsminister, Lars Løkke Rasmussen…

– Jeg har aldrig forestillet mig, at jeg skulle være minister eller for den sags skyld gå ind i politik. Men selvfølgelig havde jeg tid til at tale med Lars Løkke Rasmussen, og da han ringede, opfordrede han mig til at blive beskæftigelsesminister. Jeg svarede, at jeg lige havde brug for at tænke mig om et øjeblik og lige tale med familien. Små 45 minutter senere ringede jeg tilbage og sagde ja tak, fortæller Jørn Neergaard Larsen i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Landets nye beskæftigelsesminister er 66 år og bosiddende i Gl. Holte og har en lang og flot karriere bag sig. Udover næsten 20 år som adm. direktør i DA, har han blandt andet i 14 år været adm. direktør for Danmarks Jurist- og Økonomforbund og Juristernes og Økonomernes Pensionskasse. Derudover har han bestridt et utal af tillidserhverv – lige fra dommer i arbejdsretten til næstformand i PFA Pension og medlem af Det Økonomiske Råd.

– Jeg har prøvet en del i mit liv, men at blive minister… det havde jeg ikke set komme, og det var faktisk lidt grænseoverskridende at skulle tage stilling til. Men i årenes løb har jeg samarbejdet med skiftende regeringer og forskellige partier. Jeg har været vant til at arbejde politisk, så springet er ikke så stort, som hvis jeg havde været erhvervsleder. Lars Løkke Rasmussen sagde da også, at jeg nu fik muligheden for ikke bare at have en mening om arbejdsmarkedet. Nu kunne jeg også tage ansvar for det. Sådan en opfordring kunne jeg ikke sige nej til. Og jeg må sige, jeg har ikke fortrudt beslutningen et øjeblik. Jeg er ind til nu kun blevet positivt modtaget overalt, fortæller Jørn Neergaard Larsen.

Læs hele interviewet i Frederiksborg Amts Avis onsdag