Foredragsrække: Socialister sætter spot på krigen i Ukraine

Det lokale Socialistisk Folkeoplysningsforbund SFOF inviterer til en foredragsrække på Mariehøjcentret i Gl. Holte om Ruslands krig og kampen for demokrati i Ukraine og Belarus. Første foredrag er 1. marts.

Foredragsrække: SF sætter spot på krigen i Ukraine

Hvis Rusland stopper med at kæmpe, så er det slut med krigen. Hvis Ukraine stopper med at kæmpe, så er det slut med Ukraine. Her et foto af en ukrainsk soldat, der ringer hjem. Foto: Ukrainian Press Service

Rudersdal: – Ruslands brutale angrebskrig i Ukraine trækker ud og har ændret grundvilkårene for befolkningen i hele regionen. Den omdefinerer magtbalancen i Europa, og ingen ved i dag, hvor det ender.

Sådan skriver Rudersdal SFOF (Socialistisk Folkeoplysningsforbund) i en pressemeddelelse.

En gade i Bakhmut. Foto: Ukrainian Press Service

Heri inviterer foreningen til seks foredrag i marts og april med anerkendte og erfarne journalister, historikere, politikere fra Ukraine og Belarus og SFs udenrigsordfører Karsten Hønge.

– Bliv klogere på den værste krig i Europa siden 2.Verdenskrig. Foredragsrækken afdækker baggrunden og mulige udfald af krigen og dens konsekvenser for en demokratisk udvikling i Ukraine, Belarus – og måske også i Rusland. Den giver plads til debat om vores egen rolle og mulige tiltag. Kom og bidrag til den kritiske debat, lyder opfordringen fra initiativtageren i Rudersdal SFOF, Bernt Stubbe Østergaard.

Alle foredrag og debatter holdes i Ib Spang Olsen mødelokalet (Område D, red.) på Kulturcenter Mariehøj i Holte fra klokken 19.00-21.00. Deltagerprisen for alle seks foredrag er 400 kroner, mens indgang til et enkelt foredrag koster 100 kroner.

Interesserede kan melde sig til på: https://sfof.nemtilmeld.dk/45/

De seks foredrag:

1.marts: Den russiske sjæl. Ruslands fremfærd som det opleves af regionens grænsebefolkning ved Thomas Ubbesen & Anna Haubek, journalister og forfattere.

8. marts: Den russiske føderation og imperiale baggrund ved Karsten Fledelius, historiker og tidligere formand for Helsinki-Komiteen i Danmark.

15. marts: Den militære situation. Beretninger fra skyttegravene og nation-building i Ukraine ved Jens Alstrup Rejsebogs- og Facebook forfatter.

22. marts: Belarus, Lukasjenko. Det stjålne valg og den demokratiske modstand ved Karim Pedersen, TALAKA og journalistaktivist i Vilnius for Svietlana Tsikhanouskaya.

29 marts: Situation og vision for Ukraines demokratiske genopbygning – imødegåelse af russisksproget kulturimperialisme og mediekrig ved Nataliia Popovych, politiker og mediestrateg.

12.april: Danmarks og EU's rolle i krig og senere genopbygning af Ukraine, Belarus og Rusland ved Karsten Hønge, udenrigsordfører i SF.