Forårsfornemmelser i MantziusLive

Kultur: Efter corona-nedlukning og et større byggeprojekt er kulturhuset MantziusLive nu klar til at slå dørene op. Forårsprogrammet er netop udsendt med gode oplevelser for alle inden for musik, standup og teater.

Forårsfornemmelser i MantziusLive

Daglig leder af MantziusLive i Birkerød Mads Riishede er stolt over forårets program i kulturhuset. Foto: Lars Sandager Ramlow

Foto: Lars Sandager Ramlow

Rudersdal: 37 arrangementer fra den 5. februar til den 27. maj. Det er hvad MantziusLive i Birkerød har at byde på i forårssæsonen.

Og kulturhusets daglige leder, Mads Riishede, glæder sig væsentligt mere end sædvanligt til at slå dørene op.

– Helt vildt! Det er tre år siden, at vi har holdt arrangementer under almindelige forhold. Først havde vi to år med først fuldstændig coronanedlukning. Det blev afløst af en åbning med afstandskrav, mundbind, håndsprit og plexiglas. Og de seneste 10 måneder har vi været lukket ned og har måtte aflyse eller flytte arrangementer på grund af det meget omtalte byggeprojekt, hvor vi har fået lydisoleret Mantziussalen og renoveret taget, siger Mads Riishede.

Til spørgsmålet om, hvorfor byggeprojektet ikke skete under coronanedlukningen fortsætter han:

– Det ville jo også have været fantastisk. Men en lydisolering er kompliceret, og projekteringen tog derfor tid. Projektet skulle derefter i udbud, og det var på et tidspunkt, hvor hele byggebranchen havde mere end sædvanligt travlt. Så det kunne desværre ikke lade sig gøre.

Artiklen fortsætter under billedet…

Stilladser har den seneste tid præget Mantziussalen, der blandt andet har fået ny lydisolering i loftet. Nu glæder daglig leder Mads Riishede sig til, at stilladserne ryger ud og instrumenter med mere igen kommer ind. Foto: Lars Sandager Ramlow

Mads Riishede sidder ved interviewet i Mantziusgårdens køkken med en kop kaffe og et par eksemplarer af forårsprogrammet på bordet foran sig. Han kigger ned og begynder at smile:

Lyden er vigtig

– Tre år… Det er derfor, vi glæder os så ekstra meget til komme rigtigt i gang. Vi er super glade for den nye lydisolering. Det er en rigtig og god investering i fremtiden, så vi kan beholde vores profil og blive ved med at tiltrække de store arrangementer, de store artister og den lyd, der matcher dem.

Artiklen fortsætter under billedet…

Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden 1970’erne er anerkendt som en af landets mest betydningsfulde artister. Hun kommer til MantziusLive den 14. april. Foto: Presse

Den daglige leder påpeger i den forbindelse, at artisterne kommer med færdige produkter.

– I artisternes produkt er der tænkt lydtryk og lydniveau ind i den stilart og musik, de kommer med. Så nogle af de artister, vi gerne vil præsentere, vælger simpelthen andre kulturhuse, hvis vi lægger begrænsninger ind. Det har kommunen og politikerne heldigvis anerkendt, og det er jeg glad for. Med lydisoleringen har vi fremtidssikret huset og de gode oplevelser mange år ud i fremtiden.

Mads Riishede tager det ene af forårets programmer op fra bordet. Sæsonen indledes her den 5. februar med et brag i en koncert med Poul Krebs. Han holder 25 koncerter rundt i landet i forbindelse med, at han har udgivet 25 albums.

Rift om billetter

Der er allerede udsolgt til koncerten, og det er der også til Jan Hellesøe den 8. februar og til Claus Hempler den 25. februar.

– Jeg har været daglig leder i MantziusLive i nu otte år, og jeg har ikke tidligere oplevet, at vi har solgt så mange billetter, som vi har de seneste måneder. Det er fantastisk at mærke denne lokale opbakning, og jeg synes, at det vidner om, at folk er SÅ klar til at komme ud og være sammen om musikken og de gode oplevelser igen, lyder det fra Mads Riishede.

Artiklen fortsætter under billedet…

Soleima kan opleves i Birkerød den 23. marts. Foto: Bjørn Andersen

Forårsprogrammet er netop kommet på gaden, og han har mere end svært ved at fremhæve enkelte af arrangementerne blandt de 37 tilbud.

– Vi har naturligvis nogle fyrtårne som Savage Rose, Anders Matthesen og Anne Linnet. De taler for sig selv. Derfor vil jeg hellere pege nogle af de kunstnere, som jeg tror, måske vil overraske og give publikum nogle helt specielle oplevelser.

Mads Riishede kigger ned over programmets livekalender.

– Vi har Gustaf Ljunggren den 24. februar. Han kommer med den internationalt anerkendte, islandske guitarist og bassist, Skúli Sverrison. Det kan godt blive magisk, og jeg anser det for lidt af en lækkerbisken til publikum.

Artiklen fortsætter under billedet…

Signe Svendsen skabt sin helt egen niche i dansk musik. Hun optræder solo den 21. april i MantziusLive.

Den daglige leder nævner også den unge, danske artist Ginne Marker, der kommer 3. marts og Karl Kristian, der spiller 15. april.

– Koncerten med Karl Kristian har vi måttet udskyde to gange på grund af corona og vores byggeprojekt. Nu lykkes det. Faktisk kommer Karl Kristian til Mantzius allerede den 5. februar, hvor han er “praktikant” og er med på et af Poul Krebs’ numre.

Tilbud til børn og unge

Rudersdals ungdom kan se frem til koncerter med blandt andre Fabräk og Patina, mens de endnu yngre kan glæde sig til, at Hr. Skæg igen kommer til Mantzius. I Mantzius for Børn kommer også Cirkelines Museskole og Six City Stompers.

– Vi har også teater for voksne på programmet. Vi har Doppler den 22. marts og Den Sidste Turist i Europa den 7. maj. Og tilbage til koncerterne, så må jeg jo også lige skynde mig at nævne vores lokale publikumfavoritter Repeatles, der går på scenen den 13. maj.

Artiklen fortsætter under billedet…

Jens Unmack har taget en kort pause fra Love Shop for at tage på en af sine sjældne soloturnéer. Han kan høres i MantziusLive den 11. marts. Foto: Lasse Høgh

Mads Riishede vil meget gerne nævne flere, men bliver stoppet. I stedet siger han:

– De sidste tre år har været lange for personalet og vores passionerede frivillige. Alle har knoklet for at holde huset i gang under svære forhold. Derfor bliver det en forløsning, når vi nu åbner igen. Jeg skal selvfølgelig sige det, men jeg synes, vi har et flot program for foråret, og vi er allerede i fuld gang med at booke til efteråret.

Interesserede kan se hele forårsprogrammet på hjemmesiden: www.mantziuslive.dk

P3-Guld nominerede og single-aktuelle Dopha annoncerer sin største tour til dato og lægger vejen forbi Birkerød den 26. april. Foto: Presse