Er Borgerservice service…?

Af Jan Forslund, Vasevej 19A, 2840 Holte.

Debat: Er Borgerservice service...?

Borgerservice lukker nu i Holte og flytter til Birkerød. Foto: Joram G. Menzer

Tak til redaktionen for artiklen i onsdagens Frederiksborg Amts Avis om flytningen af Borgerservice. Her fik borgerne i Rudersdal en noget bredere og mere forståelig information om kommunalbestyrelsens beslutning om at flytte Borgerservice fra Rådhuset til Hovedbiblioteket i Birkerød – end den korte og kolde pressemeddelelse, som kommunalbestyrelsen har affattet til borgerne. At I vil være det bekendt? Man spørger sig selv: – Er borgerne til for kommunen eller er kommunen til for borgerne? – Og hvorfor har vi et smukt og centralt beliggende rådhus, hvis ikke det skal anvendes for borgerne, når de har brug for service og hjælp?.

Enhver kan se, at der er rigtig mange grupper af borgere, for hvem det fremover bliver endog meget besværligt – for flere borgere umuligt (!) – at henvende sig til kommunen personligt ved fremmøde. Det gælder en del borgere uden bil, mange ældre, og især gangbesværede og handicappede m.m.. Rådhuset ligger nogenlunde centralt, og med rimelige offentlige transportmidler, og ikke mindst med fine selvstændige og meget handicapvenlige P-pladser og nem indgang. Selv får jeg nu utrolig svært ved fremmøde i kommunen, fx ved fornyelse af pas, kørekort, Mit-Id o.l. med de logistiske muligheder der er i det nu eneste Borgerservice i Birkerød.

En ommer?

Borgmesteren forklarer pænt, at der vil blive skabt nogle discount-erstatninger i en nær fremtid for borgerne i yderområderne, inklusive Holte. Noget med hver tredje uge i et kort tidsrum på nogle udvalgte lokaliteter. Jeg synes borgmesteren og kommunalbestyrelsen skal forklare sig endnu engang, hvorfor borgerne skal stilles så ringe, når de har brug for hjælp og rådgivning fra deres kommune. Og lad vær med fremover at kalde det Borgerservice. Service fra en kommune er et must, og noget man har fortjent, men også er taknemmelig for. Men man skal ikke kæmpe for det