En pædagogisk urkraft har forladt Birkerød Skole og Rudersdal Kommune

Martin Gredal, skolechef – på vegne af Rudersdal Kommune

Mindeord for skoleleder Heidi Munck Jacobsen, Birkerød Skole

Foto: Rudersdal Kommune

Skoleleder på Birkerød Skole Heidi Munch Jacobsen sov stille ind efter kort tids sygdom fredag d. 17. marts.

Elever, medarbejdere og kollegaer på skoleområdet mistede dermed alt for tidligt et fantastisk skolemenneske af hel unik karakter.

Heidi var et skolefagligt fyrtårn gennem sit lange virke som lærer og leder i Rudersdal Kommune. Hun havde altid barnet, medarbejderen eller kollegaen på sinde, og der brændte en ild og ambition i hende for at gøre en forskel for andre.

Hendes engagement i hverdagen var stort, og hendes evne til at blive begejstret og begejstre var tydelig. Hun havde let til latter og smil, og nysgerrigheden og gå-på-modet var hendes følgesvend – ingen forlod et samvær med Heidi, hverken fagligt eller socialt, uden at være beriget, inspireret og i godt humør.

Heidi startede i 1995 på Ny Holte Skole som lærer. I 2002 blev hun afdelingsleder på Ny Holte Skole, inden hun i 2015 blev ansat som skoleleder på den ombyggede og nye Birkerød Skole.

Fredag 17. marts sov skoleleder på Birkerød Skole Heidi Munch Jacobsen stille ind efter kort tids sygdom. Foto: Rudersdal Kommune.

Heidis indflydelse på Birkerød Skole og på skoleområdet i Rudersdal Kommune har været enorm. Heidi har gennem sit engagement og store faglighed formået at gøre Birkerød Skole til en skole, der på alle måder peger ind i fremtiden. Dette er lykkedes, fordi Heidi kunne involvere og engagere både medarbejdere og lederteam i sin vision for en skole for alle børn, en skole, hvor børnene ville komme, selvom de ikke skulle.

Heidis arbejde var medvirkende til, at Birkerød Skole er blandt verdens førende inden for brugen af digitale læremidler, hvilket førte til udnævnelsen af Birkerød Skole som den ene af to ”Apple distinguished schools” i Danmark.

Skolen har meget ofte besøg af fagfolk fra ind- og udland, som vil inspireres af det arbejde, der foregår på Birkerød Skole. Den opmærksomhed, skolen har vakt, har også ført til, at Heidi har været en meget anvendt oplægsholder til mange konferencer rundt om i landet.

En ener og en holdspiller

Selvom Heidi på så mange måder var en ener, var hun også en holdspiller. Hun har derfor et stort medansvar for at gøre Rudersdals otte skoler til et fælles skolevæsen, hvor både medarbejdere og ledere oplever at lære og udvikle sig sammen til gavn for alle kommunens elever. Hun var lige så gerne den, der lyttede og lærte af sine kollegaer, som den, der delte og inspirerede.

Heidi var desuden skoleområdets repræsentant i skolebestyrelsen på Birkerød Gymnasium, hvor hun var med til at bygge bro mellem læringsforståelserne på skoleområdet og i gymnasiet.

Heidi har sat et uudsletteligt aftryk på skoleudviklingen i Rudersdal Kommune og på Birkerød Skole. Hendes energi, faglighed, engagement og smittende humør vil være savnet af elever, medarbejdere og kollegaer. Men størst er naturligvis savnet for Frank og Heidis to døtre Caroline og Frederikke, som vi sender vores varmeste tanker.

Æret være Heidis minde.