Debat: Husk at lytte

Henrik Hjortdal, Andedammen 3, Birkerød

RUDERSDAL: Anne Christiansen svarer på Jens Kloppenborgs kritik, så man kunne tro, at sagen om ro i klassen ikke handler om kommunalbestyrelsens ansvar.

Det synes jeg bestemt, det også er.

Anne opridser regelsættet, og det er fornuftigt nok.

Men klassens lærer, skolens ledelse og skolebestyrelsen kan kun løfte opgaven, hvis kommunalbestyrelsen stiller ordentlige rammer til rådighed.

Her har man desværre i Rudersdal siden kommunesammenlægningen svigtet.

Man har inkluderet for mange børn i normalklasserne uden ordentlig støtte.

Man har lange ventetider på familie- og psykologhjælp fra skolebørn-og familieforvaltning ved problemer og underretninger.

Selvfølgelig skal det skabe uro og også føre til resignation over det hos de lærere, der ikke bare rejser deres vej, hvilke har været rigtig mange.

Dette er sket, fordi ikke mindst Venstres skiftende skoleudvalgsformænd, og den mangeårige skolechef, Martin Tinning, troede på målet om lange skoledage og 95 % inklusion mm.

I stedet for at finde eller udvikle lave nye specialskoler, støtte klasselæreren og tilpasse skoledagens længde til det man har kræfter til.

Det er på tide, at Rudersdal laver en ny og samlet plan for læring og trivsel. Og på den måde også svarer bedre på Kloppenborgs kritik. Det er ikke nok at beskrive regelsættet om bortvisning.

Husk at lytte – også selv om budbringeren er en politiker uden særlig gode løsninger på et svært problem.