Debat: Enhedslisten vinkler debatten skævt

Flemming Møller (K), Kommunalbestyrelsesmedlem i Rudersdal

Tre trin skal skabe balance i et presset skolevæsen

Klassekoefficienten er til debat i Rudersdal Kommune. (Billedet har ikke noget med debatten at gøre) Arkivfoto: Benedicte Lorenzen

Foto: Benedicte Lorenzen

At Enhedslisten slår sig op på, at være de eneste tilhængere af en lav klassekoefficient, og skriver at “et flertal der ønsker at etablere meget store børnehaveklasser”, provokerer mig. For det er ikke sandt.

Jeg må give Christoffer Emil Jexen, at han dygtigt benytter enhver anledning til at komme i avisen og skabe debat. Debat er vigtigt for et demokrati, men det er vigtigt at have fakta på plads, hvis debatten skal være ordentlig.

Fakta er, at alle partier – undtagen Enhedslisten – ønsker at lade det være op til Trørødskolens skolebestyrelse at beslutte, om de vil oprette fire eller fem 0.klasser. Det er at give den enkelte skolebestyrelse frihed og råderum.

Med budgetaftalen fik skolerne et historisk økonomisk løft, men økonomien afhænger stadig af antallet af elever i en klasse.

Oprettelse af en ekstra klasse vil koste på skolens økonomiske råderum, hvilket Enhedslistens ønske om et klasseloft på 24 elever vil medføre. Jeg glæder mig derfor til at se forslag til mulig finansiering.

Og må jeg minde om at Christoffer Emil Jexen den 1. februar i år stemte for en klassekoefficient på +25 på Skovlyskolen for netop at kunne løse selvsamme problem.