DEBAT: Borgmesteren svarer Børnenes stemme Rudersdal

DEBAT: Borgmesteren svarer Børnenes stemme Rudersdal
Rudersdals borgmester, Jens Ive (V), svarer på debatindlæg fra Børnenes stemme Rudersdal.
Rudersdals borgmester, Jens Ive (V), svarer på debatindlæg fra Børnenes stemme Rudersdal.

Jens Ive (V) <newline/>Borgmester i Rudersdal

Tak for jeres underskriftsindsamling og for jeres store engagement i børneområdet, et engagement jeg gerne vil kvittere for – det er vigtigt.

Det er vigtigt, at vi har fokus på, hvad kvalitet er i dagtilbud. At vi når en fælles forståelse af, hvad vi forstår ved kvalitet i børnenes hverdag?

En forståelse, der selvfølgelig primært skal bygges på den stærke faglighed, der er indenfor området, men hvor der også skal ske en bred inddragelse af forældre og øvrige interessenter.

Vi ved, at normeringer er en del af det, der er med til at skabe kvalitet, men vi ved også, at der skal meget mere end normeringer til for, at vi kan sikre den gode kvalitet. Den kvalitetsudvikling har vi arbejdet målrettet med her i Rudersdal i mange år, men det er en kvalitetsudvikling, der aldrig bør stoppe.

Rudersdals normeringer er i øjeblikket opgjort til 3,1 barn pr. voksen på vuggestueområdet, og 6,1 barn pr. voksen i børnehaveårene, hvor de nationale mål er henholdsvis 3 og 6 i 2024.

Så vi er meget tæt på at være i mål, og kommer helt sikkert i mål senest i 2024. Desværre har debatten omkring kvaliteten i dagtilbud »lidt« en smule under den kraftige normeringsdebat, og derfor kunne jeg også frygte, at kvalitetsdebatten glider ud af fokus, når minimumsnormeringerne nu snart er opfyldt, og det må i mine øjne ikke ske.

Derfor glæder det mig, at I så tydeligt melder jeg ind i den debat, og jeg glæder mig til, at vi i fællesskab kan fastholde et stærkt fokus på kvalitet, også med de nye og styrkede normeringer.

Rigtig god sommer.