Debat: Affaldsmonstre i gården

Af Lis Scheel Elsberg, Hestkøblund 36, 3460 Birkerød

Med interesse, har jeg læst debat indlægget: Lad os så få de grønne hække tilbage

Jeg flyttede i Almennyttig bolig på 3.sal, i 2006. Dengang var affaldsskakten uden for min hoveddør. Jeg regnede med at det var sidste gang jeg skulle flytte i min høje alder.

Desværre blev affaldsskakten lukket for mange år siden, og alt affald skal nu sorteres og bringes ned i gården, i seks forskellige containere.

I 2022 blev jeg forhindret i at gå ned ad trapperne, da jeg efter en operation, brækkede benet. Det har nu varet næsten et år.

Ved hjælp af flinke naboer, og ved hjælp fra kommunen, har jeg kunne aflevere mit affald i gården, men der er grænser for hvor lang tid jeg kan trække på naboers hjælp.

Her i vores smukke bebyggelse, med smukke omgivelser, står der syv af disse monstre af containerpladser, og skæmmer. Hvem har dog vedtaget denne afskyelige ordning?

I blæsevejr, har vi samme problem med containere der triller uhæmmet rundt i bebyggelsen. De bliver overfyldte, hvilket medfører at affald stilles ved siden af containeren, mus og rotter har frit slag. Det skal siges at vores ejendoms medarbejdere gør hvad de kan for at afhjælpe problemet.

Det må være muligt, i vores veloplyste land, at opfinde en anden ordning, så gamle og svagelige personer ikke behøver at flytte fra deres elskede hjem.