Abstrakt i kunstforeningen

UDSTILLING: 4. februar holder Birkerød Kunstforening fernisering på en udstilling med Marie Birkedal og Malte Fisker.

Udstiller abstrakt kunst
Værk af Malte Fisker.

BIRKERØD: ’Traces & Imprints’ er titlen på februar måneds udstilling i Birkerød Kunstforening.

Kunstforeningen holder fernisering for og med de to udstillende kunstnere, Marie Birkedal og Malte Fisker, i Birkerød Gl. Præstegård på Stationsvej 32 lørdag den 4. februar kl. 13-15.

Udstillingens værker befinder sig i spændingsfeltet mellem det lineære og maleriske, det konstruktive og ekspressionistiske, det flade og det rumlige. Samtidig trækker deres værker på en bred vifte af kulturelle, religiøse og symbolske referencer. Det skriver Birkerød Kunstforening i en pressemeddelelse.

Udstillingen er et resultat af en dialog om maleri, som de to kunstnere løbende har haft siden 2008.

– De to kunstnere viderefører begge det nonfigurative og abstrakte maleri kombineret med en konceptuel tilgang. Gentagelsen er nemlig et centralt greb i udstillingen, hvor hvert værk leder til det næste. Malerierne er et forsøg på at skabe det størst mulige udtryk, en større helhed, ud fra et absolut minimum af komponenter, forklarer Helle Frøjk Knudsen fra Birkerød Kunstforening.

Betragter man de to kunstneres billeder, vil man hurtigt opdage, at der ikke er nogen ideel position, som man skal iagttage deres billeder fra. Bevæger man sig lidt til siden, ændrer billederne karakter.

– Kompositionen reorganiseres og der opstår en vekselvirkning imellem rumlig illusion og konkret flade. Disse subtile åbninger er sammen med lysets indvirkning på fladen med til at fuldende værket i mødet med beskueren, siger Helle Frøjk Knudsen.

Marie Birkedal (f. 1976) er uddannet fra det Det Fynske Kunstakademi i 2006. Malte Fisker (f. 1988) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2013. Begge har en lang række udstillinger bag sig, solo- såvel som gruppeudstillinger.

las

FAKTA

Traces & Imprints

Fernisering 4. februar kl. 13-15

Birkerød Gl. Præstegård, Stationsvej 32, 3460 Birkerød

Åben ons.-fre. kl. 14-17, lør. Kl. 11-15, søn. Kl. 14.17

Gratis adgang

Værk af Marie Birkedal.