Årets praktiksted vægter faglighed og menneskelighed

Foto: Joram Gregers Menzer

Der var brede smil, knus og kram, da 22-årige Mark Thomsen for en times tid var tilbage i Vejlesø Hjemmepleje i Holte, hvor han har været elev som social- og sundhedshjælper. Årsagen til hans tilbagevenden er nemlig, at Vejlesø Hjemmepleje i går blev kåret til årets praktiksted af FOA Nordsjælland, og det er Mark Thomsen, der har indstillet arbejdspladsen.

– Jeg har indstillet dem, fordi de alle har været så anerkendende og empatiske hele vejen igennem. Lige fra første gang jeg trådte ind af døren. Lige meget, hvad der har været, har de altid været der. Det er en god ledelse og nogle gode mennesker, som tager sig godt af alle, siger Mark Thomsen om Vejlesø Hjemmepleje.

Det er dog ikke kun Vejlesø Hjemmepleje, der får rosende ord med på vejen af Mark Thomsen. Det går også den anden vej.

– Mark er sindssygt dygtig fagligt, og han er pligtopfyldende og engageret, så han kræver noget af sin vejleder. Han kræver, at de forbereder sig, fordi han selv kommer med den nyeste viden. Det er jo med til at holde fagligheden høj, siger Hanne Randløv, der er distriktsleder i Vejlesø Hjemmepleje.

Vinni Jakobsen, der er sektorformand i FOA Nordsjælland, nævner også fagligheden, som et af de vigtigste punkter for praktikstederne.

– Vi er jo rigtig glade for, at vi har sådan nogle dygtige praktiksteder og dygtige praktikvejledere. Det har jo betydning for fremtidens arbejdskraft, og der bliver brug for flere og større kompetencer i fremtiden. Og hvis ikke den faglighed bliver skabt i elevtiden,så får vi nogle udfordringer i sundhedssystemet, siger Vinni Jakobsen.

Mark Thomsen, der er 22 år gammel, vil gerne videreuddanne sig til paramediciner.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag den 20. august.