VIDEO: RUC udvider talentprogram for sprognørder

Nanna Ammentorp Vejlø Thomsen har gennemført den spanske sprogprofil ved siden af  kurser og projektarbejde på kultur- og sprogmødestudier og internationale studier. Foto: Tine Fasmer
Nanna Ammentorp Vejlø Thomsen har gennemført den spanske sprogprofil ved siden af kurser og projektarbejde på kultur- og sprogmødestudier og internationale studier. Foto: Tine Fasmer

– Jeg får papir på, at jeg kan bruge mit spanske i professionelle sammenhænge – på en helt anden måde end hvis man lærer det, når man backpack'er rundt i Sydamerika. Forhåbentlig vil jeg kunne få et job, hvor jeg kan arbejde med internationalt fokus, siger Nanna Ammentorp Vejlø Thomsen.

Hun er en blandt tre RUC-studerende, som sn.dk har snakket med om udbyttet af deres ekstra indsats på talentprogrammet »Sprogprofilen«.

Studerende på Roskilde Universitet, der er særligt gode til tysk, fransk eller spansk, har i de seneste år kunnet tone deres bacheloruddannelse med en særlig sprogprofil.

Næste skridt – udvidelse af sprogforløbet til kandidatniveau – er ved at være på trapperne.

Det fortæller rektor Hanne Leth Andersen.

– Sprogprofilerne er en rigtig stærk måde at integrere sprog på i uddannelserne, og vores utroligt engagerede fagmiljø er ved at være klar til at forsøge med at udvide til slutningen af uddannelserne også, formentlig allerede efter sommerferien, siger Hanne Leth Andersen.

Hun er professor i undervisningspædagogik med udgangspunkt i fransk, og hun er stærkt bekymret over »sprogkrisen« – at universiteterne generelt i løbet af de seneste 10 års tid er gået over til at nøjes med at bruge tekster på engelsk og dansk.