Video og billeder: Michael Brems på 76: Naturligvis kører jeg cykelcross

Både lørdag og søndag er der cykelcross ved Dream City ved Dyrskuepladsen.

Det er igen cykelklubben Skrænten CC, som arrangerer og modsat sidst de holdt stævne, så var der solskin og blå himmel da de 125 ryttere susede afsted lørdag.

Det var alt fra børn over eliteryttere til aldersklassen 70+, hvor løbets alderspræsident på 76 år, Michael Brems Nicolaisen deltog og selv om den står på både mudder, sne, is og bakker, så er han altid gerne med.

– Det er da underordnet om jeg er 17 eller 76. Naturligvis kører jeg cykelcross. Fornøjelsen er nøjagtig den samme, siger århusianeren, som har kørt cykelcross i 20-25 år, og som er afsted til 13-14 løb på de par måneder sæsonen varer.

Imens arrangørerne peppede publikum op med en playlisten med hollandsk og belgisk cykelmusik, så nød en af de andre lidt ældre deltagere at være kommet i mål. Det var 63-årige Karsten Olsen fra Fredericia.

– Bare fordi jeg er 63 år, så skal jeg da ikke side hjemme i sofaen. Det har været en fantastisk dag. Området her er super godt til cykelcross. Vi suser lige hjem til Fredericia nu, men så kommer vi igen til løbet søndag, siger han.

Karsten Olsen dyrker ud over cykelcross også triatlon, cykelcross-triatlon og så deltager han i løbsserien Ec-terra, som er løb bestående af 1500 meter svømning i åbent vand, 30 kilometer på mountainbike og 10 kilometer trailløb.

Det har i år forgået i Grækenland, Tjekkiet og Luxembourg. Karsten er flere gang verdensmester i den disciplin i sin aldersklasse.

Du kan læse meget mere fra det store stævne og høre om ambitionerne om at holde DM i februar 2021 og få 2-5000 tilskuere til at tage til Roskilde for at heppe på rytterne.

Et råd herfra skal lyde at man gerne må huske alt hvad der kan larme lige fra tommer til koklokker.