Vibys Madam Grøntsag er blevet formand for 4500 medlemmer

Om lidt skyder hun sæson tre i gang af Selvsået, Vibys lokale spisekammer. Men sæsonen er startet med et brag for Astrid Sandmark.

Hun er blevet formand for 4500 medlemmer

Astrid Sandmark ejer virksomheden Selvsået, som sælger grøntsager og formidler viden om praktisk økologi og livet med en køkkenhave. Nu er hun blevet landsformand i foreningen Partisk Økologi.

Hun har i to år forsynet familier i Viby og omegn med grøntsager. Og selv om sæsonen i år er ung, har Astrid Sandmark allerede fået et helt andet frø, hun skal have til at spire. Hun er nemlig blevet landsformand for foreningen Praktisk Økologi.

– Jeg blev valgt til bestyrelsen i weekenden, og da vi konstituerede os, blev jeg formand, fortæller Astrid Sandmark.

Foreningen tæller 4500 medlemmer, som arbejder for at fremme interessen for en økologisk forsvarlig levevis.

– Det handler om haver, køkkenhaver og biodiversitet i haver, noget jeg mærker en stigende interesse for, siger den nye formand om foreningen, som også tæller et lille sekretariat med en håndfuld ansatte, som blandt andet driver siden havenyt.dk

Det nye “arbejde”, som er frivilligt, skal ikke skubbe Selvsået i baggrunden. Virksomheden er stadig Astrid Sandmarks hjertebarn.

– Jeg kører på med sæson tre med levering af grøntsager til folk i Viby og nærmeste omegn, siger hun.

Selvsået er i dag i lige så høj grad en virksomhed, som formidler workshops, foredrag og online-kurser. Og gennem facebookgruppen Ny med Køkkenhave formidler Astrid Sandmark tips til 3500 gruppemedlemmer.