– Vi er alle lavet af stjerner

Over 800 børn samlet til salmesang i Roskilde Domkirke.

Børn sang salmer med hinanden

Præsterne lavede små skuespil for børnene. Her ses Martin Ishøy fra Sankt Jørgensbjerg Sogn klædt ud som roligan.

Foto: Thomas Olsen

Det er kun lidt over en måned siden, at over 3000 konfirmander fra Roskilde Stift var samlet til konfirmandtræf i Roskilde Domkirke.

Torsdag var der igen masser af børn i domkirken, men dog i en lidt yngre aldersgruppe, for det var blevet tid til den årlige salmesangsdag for 4.-5. klasser i Roskilde, Lejre og Greve-Solrød provstier.

Flere hundrede elever fra 4.-5. klasse i Roskilde, Lejre og Greve-Solrød provstier var samlet til salmesangsdag i Roskilde Domkirke. I midten ses sognepræst Maria Harms. Foto: Thomas Olsen

800 var meldt til dagen, og det er så mange, at arrangementet blev holdt i to omgange for at få plads til alle.

Det er den landsdækkende skoletjeneste, som vælger temaet, der i år var stjerner og salmer. Så ud over at synge salmer om stjerner lærte eleverne også, at vi består af det samme materiale som stjernerne.

– Vi forsøger at lave det så sjovt som muligt for børnene, samtidig med at de lærer noget. Vi vil også gerne give dem oplevelsen af at være sammen i kirken og synge med nogle på deres egen alder, siger Maria Harms, sognepræst i Roskilde Domsogn.

Sognepræst Mette Munk Bie fra Sankt Jørgensbjerg Sogn indtog prædikenstolen i Roskilde Domkirke. Foto: Thomas Olsen

Hun havde selskab af sine præstekolleger Martin Ishøy og Mette Munk Bie fra Skt. Jørgensbjerg Sogn og Karen-Marie Winther fra Jyllinge Sogn, som opførte to små skuespil, der havde forbindelse til temaet.

Alle fire har masser af erfaring med at tale til store grupper af børn og unge.

– Vi forsøger at skabe noget afveksling under salmerne, så den ene side af kirken for eksempel skal synge til den anden. De skal også opleve forskellen mellem at synge med og lytte. Det er faktisk lidt af en oplevelse at høre flere hundreder børn være helt stille samtidig, siger Maria Harms.

Børnene skulle ikke kun sidde og synge salmer, men blev også bedt om at bevæge sig. Sognepræst Karen-Marie Winther fra Jyllinge Sogn viste dem, hvad de skulle gøre. Foto: Thomas Olsen