Vejret fra Roskilde Fjord

Det flotte landskab ved fjorden og Boserup Skov er med i denne uges vejrudsigt. (Foto: INSP Media)
Det flotte landskab ved fjorden og Boserup Skov er med i denne uges vejrudsigt. (Foto: INSP Media)

I denne uge sender DR sine vejrudsigter fra området omkring Roskilde Fjord indenfor nationalparken Skjoldungernes Land. Det sker som et led i en rundtur til landets nationalparker, hvor man tidligere har været i Mols Bjerge, Thy, Kongernes Nordsjælland og Vadehavet.

og Skjoldungernes Land.

– Vores nationalparker er helt enestående, fordi de vidner om, hvordan vejret og klimaet har formet vores land gennem årtusinder, og hvor forskellige områderne er, selv om vi bevæger os inden for en radius på nogle få hundrede kilometer, siger Anders Kern fra DR Nyheder.

Vejrudsigten kommer hver aften, klokken 18.55, lige efter den TV Avisen.

Når sommertogtet bevæger sig ind i Roskilde Fjord til 'Skjoldungernes Land', er det med vært Anders Brandt bag roret og et flytbart studie, der hver dag rykker til en ny lokalitet. I løbet af de fem fem sendedage kan seerne opleve en stor del af nationalparkens natur- og kulturperler.

Naturvejleder Sofie Clauson-Kaas fra Nationalpark Skjoldungernes Land har været med til at udpege gode lokaliteter og spændende historier, og hun glæder sig over, at DR Vejret kommer til nationalparken.

– Vi vil i løbet af ugen kunne vise mange sider af nationalparken, og det er ret fantastisk. Her finder man stemning og masser af mennesker på Roskilde Havn eller de helt stille og fine naturområder. Vi skal selvfølgelig også vise lidt af områdets unikke kulturhistorie frem med skibssætninger, gravhøje og kongehaller og de sagn og myter, der fortæller om Lejre som Danmarks vugge, siger Sofie Clauson-Kaas.

Vejrudsigterne kommer direkte fra Roskilde Havn mandag, Sagnlandet Lejre tirsdag, Gershøj Havn onsdag og Vigen Strandpark torsdag.

Fredag sendes programmet fra et studie, med indslag fra nationalparken.