Tre shopliftere på halvanden time

Politiet kom for at hente to butikstyve og fik en tredje med

Det vrimlede med butikstyve i Føtex i Stationscenret i Roskilde.

Foto: Kenn Thomsen

Torsdag eftermiddag måtte Føtex i Stationscentret i Roskilde sende bud efter politiet ikke færre end tre gange, hver gang på grund af butikstyve.

Den første blev afsløret klokken 14.01. Det var en 16-årig mand fra Kirke Hyllinge, som havde taget to pakker Mentos til en samlet værdi af 16 kroner. Inden klokken var 15, blev en anden 16-årig – fra Roskilde – taget med en stjålet energidrik og en proteinbar i lommen. Det ville have kostet ham 47 kroner at købe dem på ærlig vis.

Endnu mens politiet var til stede for at tage sig af de to teenagere, kom personalet med en tredje tyv. Da var der gået mindre end halvbanden time, efter at den første tyv var taget.

Nummer tre var en 38-årig mand fra Charluttenlund, som havde stjålet kosmetik og undertøj for 1400 kroner – og så viste det sig, at han også havde en foldekniv i lommen, og det er ulovligt, når man ikke har et anerkendelsesværdigt formål med at bære kniv. Københavneren er derfor også sigtet for besiddelse af kniven, mens han – slige som teenagerne – også kan se frem til en tur i retten på grund af tyveri.