To førstepladser skal forsvares i Roskilde i 2024

Møbelsnedker Niels Næraa-Nicolaisen og bygningssnedker Mads Haugbølle Behrendsen fra Roskilde Tekniske Skole er vindere af DM i Skills 2023.

To førstepladser skal forsvares på hjemmebane

En meget fokuseret Mads Haugbølle Behrendsen fra Roskilde Tekniske Skole indstiller maskine. Hans flotte indsats gjorde ham til danmarksmester i weekenden under DM i Skills 2023 i konkurrencen bygningssnedker. Foto: Roskilde Tekniske Skole

Når DM i Skills 2024 skal holdes i Roskilde, skal to førstepladser forsvares. Det står klart, da vinderne inden for 45 forskellige fag blev kåret under afslutningsceremonien til DM i Skills 2023 i Fredericia.

Niels Næraa-Nicolaisen fra Roskilde Tekniske Skole er vinder af DM i Skills 2023 i konkurrencen møbelsnedker. Det var første gang, han var med til DM, og det var en kæmpe oplevelse, fortæller han. Foto: Roskilde Tekniske Skole

Niels Næraa-Nicolaisen fra Roskilde Tekniske Skole vandt konkurrencen for møbelsnedkere.

– Det har været helt vanvittigt. Det er første gang, jeg er til et DM i Skills, så det er en stor oplevelse, siger Niels Næraa-Nicolaisen, som bor i Valby.

Møbelsnedkerelev Niels Næraa-Nicolaisen kan skrive Danmarksmester på sit cv. Det står klart efter, at vinderne af DM i Skills 2023 skulle findes lørdag den 4. februar. Niels er i lære hos Copenhagen Woodwork. Foto: Roskilde Tekniske Skole

Mads Haugbølle Behrendsen fra Borup, også fra Roskilde Tekniske Skole, stod øverst på skamlen blandt bygningssnedkerne, da dagen var forbi, og han var glad:

– Så mange timer, så meget træning, og så ender det ud med en førsteplads. Det er en helt vild følelse, sagde han med et stort smil på læben.

Mads Haugbølle Behrendsen kan kalde sig vinder af DM i Skills 2023 i konkurrencen bygningssnedker. Den uge mand er i lære hos Bjaco. Han har et erklæret mål: Han vil kvalificere sig til EM i 2025, som skal foregå i Herning. Foto: Roskilde Tekniske Skole

Stafet givet videre

Under DM i Skills uddeler BFA Bygge & Anlæg arbejdsmiljøpriser inden for 15 bygge- og anlægsfag. Priserne gik til de konkurrencedeltagere, som under konkurrencen udmærkede sig ved at bedst at inddrage arbejdsmiljøet i forbindelse med løsning af deres opgaver.

Fra Roskilde Tekniske Skole vandt Gustav Stryhn Becker, som har læreplads hos Trolle VVS og Gasteknik Aps, årets arbejdsmiljøpris i konkurrencen vvs-energispecialist.

Gustav Stryhn Becker var til DM i Skills 2023 i konkurrencen vvs-energispecialist. Hans flotte indsats rakte ikke til en førsteplads, men han fik Arbejdsmiljøprisen, fordi han udmærkede sig ved at bedst at inddrage arbejdsmiljøet i forbindelse med løsning af de mange og komplicerede opgaver. Foto: Roskilde Tekniske Skole

Inden kåringen af de mange dygtige og talentfulde unge måtte borgmester i Roskilde Kommune, Tomas Breddam (S), en tur på scenen under den storslåede afslutning. Han modtog en skulptur, som markerer, at Roskilde er værter for DM i Skills til april i 2024.

Borgmester Tomas Breddam (S) modtog en skulptur, som markerer, at Roskilde er værter for DM i Skills til april i 2024. Foto: Roskilde Tekniske Skole

Mere end konkurrencer

DM i Skills handler om meget mere end at finde Danmarks dygtigste unge på erhvervsuddannelserne.

Roskilde Tekniske Skoles elever og medarbejdere var også med til flere fremvisninger af fag, fx uddannelsen til teknik designer og gartner. Derudover har elever også været med til at markere vigtigheden i at arbejde med bæredygtighed.

Ungdomsbureauet og nystartede elever på snedkeruddannelsen stod sammen på en stand og viste produkter frem, lavet af resttræ.

Den 1. marts er alle Roskilde Tekniske Skoles konkurrencedeltagere, deres mestre og nærmeste familie inviteret til fejring af deres indsats under årets udgave af DM i Skills.

Said Baba Mokhtar fra ZBC Roskilde blev for andet år i træk kåret til landets bedste slagterlærling. Han har læreplads hos Danish Crown i Horsens og bliver her lykønsket af børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S). Said Baba Mokhtar er færdigudlært til december.
For andet år i træk fik Christian Egedal Olsen en guldmedalje og titlen som årets bedste gourmetslagterlærling. Han tager uddannelsen til gourmetslagter på ZBC Roskilde og har læreplads hos Munkholm Slagteren i Holbæk.Christian Egedal Olsen skal til svendeprøve sidst i februar. Derefter skifter han titlen som lærling ud til svend, men forsætter hos Munkholm Slagteren.