To anholdt for omfattende bedrageri på nettet

Foto: Thomas Olsen 190220
  RETTEN I ROSKILDE - TIL ARKIV
Foto: Thomas Olsen 190220 RETTEN I ROSKILDE – TIL ARKIV

En 26-årig mand fra Roskilde blev fredag formiddag sammen med en 29-årig bornholmer fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde. De er sigtet for i fællesskab af have begået omfattende bedrageri på nettet.

De to mænd blev anholdt torsdag og er foreløbig sigtet for 24 forhold, men politiet har mistanke om, at de to har mere på samvittigheden og sætter dem i forbindelse med yderligere 150 forhold, som nu er ved at blive efterforsket.

– De to mænd har med attraktive priser på varer til salg på diverse handelsfora fået skabt kontakt til interesserende køber, der har stolet på, at de rent faktisk indgik en handel med sælgeren, siger politikommissær Martin Eise Eriksen, som leder efterforskningen i økonomiske sager.

De to sigtede har på dba.dk og andre internetbaserede handelsplatforme sat varer til salg – mobiltelefoner, elektronik, spilkonsoller og billetter, og fået køberne til at overføre penge, typisk via MobilePay – men køberne har modtog aldrig den købte vare.

I første omgang er det Politiets landsdækkende center mod it-relateret økonomisk kriminalitet, der har taget imod anmeldelserne. Siden har Midt- og Vestsjællands Politi overtaget den konkrete efterforskning, som altså har givet begrundet mistanke i foreløbig 24 sager mod de to mænd, inden de blev anholdt.