Teknisk Skole kan få flere elever af DM i Skills

Erfaringerne viser, at DM i SKills får flere til at søge de lokale erhvervsuddannelser.

Teknisk Skole kan få flere elever af DM i Skills

Aftalen om at sende DM i Skills til Roskilde skal først og fremmest få flere til at søge de faglige uddannelser. Det er borgmester Tomas Breddam ( i midten) og formandsskabet for Skills Denmark enige om.

Foto: Jens Wollesen

Borgmesteren er glad, Skills Denmark er glade, og ikke mindst Roskilde Tekniske Skole er glade for, at hundredvis af håndværkselever til næste år kommer til byen for at dyste i deres fag.

Erfaringen fra andre værtsbyer er, at DM i Skills får flere til at søge de lokale erhvervsuddannelser, fordi mange unge kommer med deres skole eller familie for både at se og prøve, hvad det drejer sig om, og hvor god man kan blive.

Derfor er begivenheden ikke mindst vigtig for Roskilde Tekniske Skole, der ligesom erhvervsskoler landet over kæmper for at få flere ansøgere.

– Det er ligesom at få gode kort på hånden – man skal også spille dem rigtigt. Det skal simpelthen bare spille, siger Jesper Østrup, direktør for Roskilde Tekniske Skole, mens han åbner den alkoholfri boblevin for at fejre Skills-aftalen.

Jesper Østrup, direktør for Roskilde Tekniske Skole, håber at få flere ansøgere i kølvandet på DM i Skills.

Gør en forskel

Hele essensen af at afholde de årlige mesterskaber i håndværk og hædre de dygtigste elever er at få flere til at søge ind på uddannelserne og skaffe faglært arbejdskraft til virksomhederne.

Og det har faktisk en virkning, at skoleelever fra hele oplandet kommer og ser, hvad deltagerne kan med deres fag.

– Vi ved og tror, at vi gør en forskel, og vi kan se, at den forskel bliver større og større år efter år, siger Søren Heisel, formand for Skills Denmark.

Således steg ansøgertallet til erhvervsskolerne i Næstved angiveligt med 10 procent, da byen havde haft værtsskabet, og efter sidste års mesterskaber i Høng målte Skills Denmark selv, at 33 procent flere fik en positiv opfattelse af faguddannelserne.

Roskilde Kommune kan hive planerne om en teltby uden for kongrescenteret op af skuffen. Det var også på tapetet, da man arbejdede på at få DM i Skills i 2016 eller 2017.

Alle konkurrencerne kommer til at foregå på omtrent 20.000 kvadratmeter i og omkring Roskilde Kongrescenter. Her kommer alle hallerne i brug, og udenfor bliver der opført en teltby på et tilsvarende areal.

Det kommer til at foregå den 18.-20. april 2024. Dette års DM i Skills bliver afholdt i Fredericia i den kommende weekend.