Teater overtager bibliotek efter lukketid

Roskilde Bibliotek lukker i denne uge en time tidligere end normalt, og det er alt sammen Nullo Facchinis skyld.

Han er kunstnerisk leder af teatret Cantabile 2 og instruktør af forestillingen »Ord mellem rum«, som fra onsdag til søndag opføres fem gange på biblioteket og er årsag til den ændrede åbningstid.

Nu er Roskilde Bibliotek ikke uvant med at have teaterforestillinger på besøg, men normalt er de for børn og holder sig inde på scenen i den store sal. »Ord mellem rum« er derimod for voksne og breder sig ud i alle kroge af biblioteket, for en af forestillingens pointer er at lade publikum opleve stedet på en ny måde.

– Det handler om at gå på opdagelse på biblioteket og give bøgerne nyt liv i vores digitale verden, siger Nullo Facchini.

Ugen før spillede Cantabile 2 på Frederiksberg Bibliotek, og nu er teaterfolkene så ankommet til Roskilde, hvor rammerne er helt anderledes.

Fordi bibliotekerne er så forskelligt indrettet, betyder det også, at teaterfolkene må indrette sig efter forholdene fra by til by.

– Vi er vant til at arbejde milimeterpræcist med scenerum og lys, men her må vi samarbejde med biblioteket og har kun to timer til at stille det hele op, siger Nullo Facchini.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag