Tåbeligt at flytte psykisk syge til en lille flække

DEBAT: Et tegn på samfundets forfald er, at beslutningstager tager afgørende beslutninger i mod al viden.

Et sørgerligt eksempel på dette er, at Roskilde Kommune med borgmester Joy i spidsen, vil give Københavns Kommune lov til op oprette et meget stor bosted, med omkring 70-80 psykisk syge i Viby.

Man må se på først, hvad har folk, der har en psykisk sygdom brug for, hvilket er, tryghed og genkendelighed.

At de føler sig trygge, kender det, de er i, hvilket er det, de er vokset op i, har levet i, og ikke et sted, man ikke kender.

Og det er, for københavnere storbyens larm, dens liv m.m., på godt og ondt, ikke en lille flække, ude på bøh-landet, som Viby er, i storbymennesker øjne.

Så det, at flytte folk, der er i en vanskelig situation i deres liv, ud i det ukendte forværrer deres tilstand, gør dem mere syge, hvilket vel ikke, var meningen.

Ideen med bosteder var jo, en pause fra livet, og så tilbage til det, når man var klar til det.

Men på grund af bostedernes tåbelige placeringer i dag, bliver de tit og ofte, til et sted, hvor mange bliver for livet, sørgeligt for de berørte, og sørgelig, for de hårdt plaget skatteyder, der må betale for noget, der ikke dur.

Det bedste var, at man lavede det i København, men det vil være dyrt i grunde/byggeomkostninger og desuden, vil københavnerne ikke have det, i de nye fine kvarter. København bygger i dag, så ud med de psykiske syge.

Så kunne Københavns Kommune bygge det på Sct. Hans, hvor København kommune ejer store arealer.

Så spare de jo også udgifterne til køb af grunde, og desuden siger alle erfaringer, at vand giver ro for alle, også for psykiske syge.

Men mon ikke, Københavns Kommune kan tjene mere på, at sælge deres arealer på Sct. Hans, end det koster, at købe en grund i Viby?

Ja, de sparer nu og her, nogle få håndøre, for på langt sigt at betale dyrt.

For en plads på et bosted, koster let mellem 50.000 og 100.000 kr. om måneden.

På langt sigt er det, at man pisser i bukserne en kold vinterdag for at få varmen. Det hjælper i et kort øjeblik, men så bliver det rigtig koldt.

Hvorfor går Roskildes borgmester Joy så ind for det?

Jo, på mødet i søndags sagde hun, at det eneste tilskud Roskilde får fra staten var tilskud til de psykiske syge, da Roskilde er den kommune i landet, der har flest pyskisk syge, i forhold til indbyggerantallet.

Ja, Joy lagde det op som, at Roskilde Kommune tjente på det

Hvilket er helt her i vejret.

Men det værste var, at Joy afslører et sådan syn på os psykiske syge, at det er til at blive syg af!

At nogle beboer har et mærkeligt syn på psykiske syge, er en ting, hvor skulle de dog vide bedre, end en beslutningstager, der tager alvorlige beslutninger, med store konsekvenser for alle andre, ikke ved bedre, er dybt bekymrende.

Først og fremmest, de mennesker, de psykiske syge, hendes beslutninger går ud over, men også, de arme skatteyderne, der skal betale til noget, der ikke dur.

Og så mister vi deres opbakning til demokratiet.

For ved kommunalpolitikerne ikke bedre, kan vi lige så godt lade regnedrenge bestemme, for det gør de alligevel.

Erik Thomsen

Sdr. Ringvej 76, 2-6

Roskilde

formandskabet

LAP Roskilde og omegn.