Stort show bliver erstattet af små overraskelser

Roskilde Idræts Union må opgive at holde Kidz Sport Award som stort show i år.

Idrætsshow for børn holdes ikke

Sidste år fandt Kidz Sport Award sted i Viby, men i år bliver prisvinderne i stedet overrasket i deres klubber. Foto: Kenn Thomsen

Det har været en tradition at holde Kidz Sport Award i de klubber, som ikke ligger i selve Roskilde en gang om året.

Det har været på turnus i nogle år, men den forening, som skulle holde showet i år, er blevet forhindret, fordi de har en anden stor event i år. Og ingen af de andre foreninger har sprunget på opgaven med kort varsel.

– Og Kidz Sport Award er et stort show over flere timer, som kræver meget planlægning, siger formand for Roskilde Idræts Union (RIU), Frank Veje Jakobsen og forklarer, at foreningerne tidligere har vidst i mere end et år, at de skulle være værter for showet.

Men de fire priser skal nok blive uddelt. Det vil i stedet ske som fire små overraskelser ude i klubberne, hvor prismodtagerne hører til.

– Det giver mere arbejde for RIU, men vi synes ikke, det skal gå ud over børnene. De er jo vores kommende guld, siger Frank Veje Jakobsen.

Årets priser handler om en ekstraordinær indsats i idrætsåret 2022, og det er medlemsforeningerne i RIU, som indstiller deres unge mennesker til priserne.

Herefter udvælger RIU’s bestyrelse vinderne af de fire priser: Årets ildsjæl, årets idrætskammerat, årets fighter og den gode bemærkelsesværdige præstation.

Hvad der kommer til at ske med Kidz Sport Award fremover, er der endnu ikke klarlagt.

– Vi skal spørge os selv, hvad der skal ske nu, siger Frank Veje Jakobsen.