Spillemandsstævne forløb heldigvis ikke efter planen

Foto: Daniel Niebuhr

40 år med Roskilde Spillemandsstævne blev denne weekend fejret behørigt i Folkeparken, hvor spille- og musikglade fra nær og fjern var inviteret til jubilæumskoncert.

Det var som om, at også vejrguderne vidste, at der var tale om et jubilæumsår, hvor der weekenden lang var tørvejr, hvilket man ellers har måttet kigge langt efter de seneste par år.

Regn, regn og atter regn har nemlig tvunget de senere udgaver af spillemandsstævnet til at flytte indenfor i Kildegårdshallen, men altså ikke i år.

Skäggmanslaget fra Sverige, Spillemandslauget Østjyderne fra Aarhus og de lokale Roskilde Spillemandslaug var blandt dem, der spillede op til dans på amfiscenen, mens andre blot stillede op sporadisk i Folkeparken og gav los med de traditionelle folkemelodier.

Fra arrangørernes side kunne man næsten heller ikke få armene ned over den succes, som Roskilde Spillemandsstævne i sidste ende endte med at blive.

– Vi har været så tilfredse med, hvordan det er forløbet i år. Vi var jo lidt spændte på især vejret, men det er forløbet over al forventning med så mange besøgende, dansere, spillemænd og deltagere i vores workshops, forklarer Anne Petersen fra Roskilde Spillemandsstævne.