Spilbutik sat til salg: – Det er lidt underligt

Fanatic lukker og slukker som butik for i stedet at satse på events inden for rollespilsverdenen. Butikken lukker ved udgangen af april, med mindre nogen inden da køber hele molevitten til en pris, der falder hver eneste dag.

Spilbutikken har sat hele pibetøjet til salg

Peter Tolman (i midten) og resten af “Friday Night Magic” må finde et andet sted at mødes, med mindre en køber fortsætter spilbutikken under andet navn.

Foto: Kristian Jørgensen

666.297 kroner. Det var fredagens pris, hvis man ville rende med alle varer og alt inventar i spilbutikken Fanatic på Algade.

Indehaver Daniel Steinaa lukker sine to butikker i Roskilde og Næstved ved udgangen af april, men inden da kan en køber vælge at kortslutte ophørsudsalget og overtage hele butikken til en pris, der falder dag for i dag. Hvilket selvfølgelig også vil være den nemmeste måde at afhænde butikken.

I så fald kan det ende med, at der bliver ved med at være en spil- og hobbybutik på Algade, bare under et andet navn. Fanatic er ikke lagt helt i graven, men fortsætter i nye og hidtil ukendte lokaler, hvor Daniel Steinaa vil lave arrangementer inden for rollespil- og fantasyuniverset.

Magic-spillerne er bare en af de subkulturer, der mødes i Fanatic for at spille, lave figurer eller andet. Foto: Kristian Jørgensen

Fanatic har eksisteret i 18 år og lå tidligere i Grønnegade. Det har aldrig bare været en butik, men også et samlingssted for diverse subkulturer, der mødes for at spille, kreere figurer eller noget helt tredje inden for det univers, de dyrker.

Derfor er også noget vemodigt for mange af de faste kunder, at butikken nu lukker. Fredag eftermiddag sidder seks mand omkring et bord og spiller Magic, som de plejer at gøre hver eneste fredag under navnet »Friday Night Magic«, og selvom de har talt om at fortsætte i Byens Hus eller et andet sted, bliver det bare ikke det samme.

I 2018 flyttede Fanatic fra Grønnegade til Algade, men ved udgangen af april lukker butikken. Indehaver Daniel Steinaa vil i stedet lave events. Foto: Kristian Jørgensen

– Jeg er kommet her i 16 år, så det er lidt underligt, siger Peter Tolman, der er en af magicspillerne.

Fanatic har en butikschef og nogle deltidsansatte, som umiddelbart ikke følger med over i den nye eventvirksomhed.

Alt i Fanatic er sat til salg, enten hver for sig eller ved at købe hele moletjavsen til “dagens pris”. Foto: Kristian Jørgensen