Snart plads til større skuder i Jyllinge

Foto: Kristian Jørgensen

Roskilde: Alt ånder nærmest sløvende fred og idyl på Jyllinge Lystbådehavn torsdag middag, hvor bådene ligger og slumrer på deres pladser uden anden aktivitet i sigte end en enkelt sejler, der hiver i nogle tove, og en forsamling i færd med en frokost i det grønne.

Men forandringen er på vej i havnen, den ligger bare stille i disse uger. I den ordlige ende er lystbådehavnen ved at blive udvidet med 11 nye bådpladser med plads til de list større skibe.

Molen er blevet gravet ud, så der er plads til en række både mere, og nu venter bare arbejdet med at lægge pæle, bygge bro og gøre pladserne klar. Udvidelsen giver mere vendeplads og gør det muligt at have andre både end de små joller i den ende af havnen.

Havnen tillader bådbredder mellem 2,6 og 3,6 meter, men behovet for de større både er voksende. Dem, der efterspørger nye og større pladser er både nuværende andelshavere med kig på en større båd og nye, der gerne vil ind i havnen.

– Skal det være, må det gerne være noget, hvor hele familien kan være med, og ungerne kan have deres eget værelse. Altså et flydende sommerhus, fortæller havnefoged Morten Zebbelin.