Smuk blæserdyst i Svogerslev

Smuk blæserdyst med de bedste i landet

Svogerslev Brass Band er vært for Svogerslev Musikkonkurrence på lørdag. Her ses orkesteret ved sin nytårskoncert i januar.

Foto: Allan Nørregaard

Svogerslev Brass Band inviterer igen i år andre orkestre til Svogerslev Musikkonkurrence (SMUK) i Lynghøjskolens Teatersal, denne gang lørdag den 1. april.

SMUK var oprindeligt en venskabelig konkurrence mellem orkestre, der ikke er blandt landets eliteorkestre. De seneste år har konkurrencen dog været udvidet med en "åben" division, hvor også landets eliteorkestre er inviteret med.

Derfor deltager der i år otte brass bands i den såkaldte SMUK-division og fire i den åbne division. Dermed bliver det den største SMUK siden begyndelsen i 2012 og en af landets største konkurrencer indenfor sit felt. Tæt ved 300 musikere forventes at deltage i løbet af dagen.

Blandt dem er fire af landets bedste brass bands, Concord Brass Band, Århus Brass Band, Dania Brass Band og Lyngby Tårbæk Brass Band. Sidstnævnte er regerende danmarksmester.

SMUK-konkurrencen er en konkurrence, hvor alle deltagere skal spille det samme såkaldte pligtnummer, men ellers er der ingen begrænsning, andet end at man højst har 30 minutter til sin koncert.

I den åbne division skal orkestrene spille ét selvvalgt nummer på højt niveau, et såkaldt test piece, en march og et solistnummer.

Arrangementet foregår fra klokken 9.30 til cirka 18. Se programmet for dagen på www.svogerslevmusik.dk