Slagter-guld til Roskilde-svend

Foto: PeterJarvad

Slagtersvend Rikke Hansen fra Roskilde-forretningen Slagter Frimann i Støden har fået overrakt en guldmedalje for flot arbejde ved den årlige uddeling hos Københavns Håndværkerforening.

Egentlig skulle hun have modtaget udmærkelsen allerede i foråret ved en højtidelighed med deltagelse af Dronning Margrethe, men det blev udskudt pga. corona.

Nu blev ceremonien så gennemført i Moltkes Palæ, hvor fem medalje-modtagere kom ind én ad gangen og modtog deres medalje af Håndværkerforeningens formand Per Vangekjær.

Rikke Hansen opnåede sin guldmedalje efter en hård svendeprøve, hvor hun i fire forskellige discipliner skulle demonstrere sine færdigheder indenfor slagterfaget.

Stolt og begejstret

– Medaljen betyder vildt meget for mig. Den minder mig om, at jeg kan mit håndværk, og det er jeg så stolt af, siger Rikke Hansen, der er udlært slagtersvend fra Slagter Frimann i Støden.

Her er slagtermester Palle Christensen også begejstret på Rikkes vegne:

– Hvis nogen fortjener sådan en udmærkelse, er det Rikke. Hun har knoklet hårdt for det, og hendes udvikling har været helt fantastisk at følge. Jeg er meget stolt over den præstation, hun har formået at udvise ved den afsluttende prøve, understreger han.

De unge medalje-modtagere er uddannet i de københavnske laugs medlemsvirksomheder og har bestået deres svendeprøve som de bedste.

css